Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Среда" - страница 9
Ние винаги сме живели в ужас, ние умеем да живеем в ужас, това е нашата среда за обитание. В това нашият народ няма равен...
Светлана Алексиевич
Така че великите лидери не се опитват да угодят на всички. Великите лидери не разводняват своето послание, за да направят племето малко по-голямо. Вместо това те осъзнават, че едно мотивирано, свързано племе в средата на движение е много по-мощно, отколкото може да бъде по-голяма група.
Сет Годин
Хората са забравили как да разказват истории. Обикновено те вече нямат среда или край. Вече типичното за тях е да имат начало, което никога не спира да започва.
Стивън Спилбърг
Не съм толкова уникален и индивидуалността възниква по две причини: или човек надвишава околната среда, или не може да се вкорени в нея.
Тадеуш Доленга-Мостович
Когато хората дойдат да пишат за моя период на управление, ще се радвам, ако кажат, че съм допринесъл за намирането отново на щастливата среда за германците.
Хелмут Кол
Беше голям късмет, че в средата на 80-те имаше около четири до шест лидери на власт, които наистина си вярваха един на друг и наистина можеха да накарат нещата да се случат.
Хелмут Кол
Въпреки че силно вярвам в системата на свободното предприемачество и всичко, което тя включва, аз вярвам още по-силно в правото на нашите хора да живеят в чиста и незамърсена среда.
Бари Голдуотър
Мисля, че сегашното разбиране за градското поведение ни казва, че е важно хората да излязат и да могат да избягат от бетонните джунгли и гъстата среда, в която живеят, за собственото си психическо благополучие. Ако не направят това, разходите за човешки загуби и човешки заболявания ще бъдат много по-големи от това, което бихме похарчили за тези видове изпускания и открити пространства.
Бари Голдуотър
Не се опитвайте да реформирате човека. Адекватно организирана среда ще позволи на първоначалните, вродени способности на човечеството да станат успешни.
Бъкминстър Фулър
Заетост и доходи сега се възприема прекалено сериозно. Мисля, че практически никой не може да каже: "Знаеш ли, аз съм в средата на една велика книга, така че нека да отложим за утре". Ето това е гадно.
Виго Мортенсен
Второто място е първото в средата на неудачниците.
Айртон Сена
Ние даваме кудо на хора, които са успели. Не ни интересува какво са успели, стига да са успели. Най-лошото, което може да се случи на всеки в тази културна среда, е да се провали.
Дезмънд Туту
Унищожаването на земната среда е предизвикателство за правата на човека на нашето време.
Дезмънд Туту
Накрая всички умираме, но няма причина да умрем в средата.
Дейвид Мамет
Аз съм по-скоро визуален човек, отколкото вербален човек. За мен, според мен, вълнението е фактът, че намерих начин да разкажа историята така, както искам да я разкажа, в среда, която бих могъл да овладея.
Джордж Лукас
Трябва да поддържаме закон и ред. Трябва да поддържаме мира в света. Трябва да опазваме околната среда. Трябва да имаме някаква степен на социална справедливост, равни възможности. Пазарите не са предназначени да се грижат за тези нужди. Това е политически процес. И фундаменталистите на пазара успяха да намалят предоставянето на тези обществени блага.
Джордж Сорос
Майката е мъртвото сърце на семейството, което харчи доходите на баща си за потребителски стоки, за да подобри средата, в която той се храни, спи и гледа телевизията.
Джърмейн Гриър
В среда на луди - нормалния изглежда по-ненормален.
Ерик Берн
Истината е някъде по средата.
Йожен Йонеско
Музиката се намира някъде по средата между природата и Бог.
Карлос Фуентес
Добрите акробати не си гледат ноктите по средата на скока.
Айзък Азимов
Любовта – това е тържеството на природата над околната среда.
Аркадий Давидович
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
22
Следваща