Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Среда" - страница 5
Невероятно е да имате истинска криза в ръцете си, след като половината от политическия ви живот е отишъл за всякакви скучни неща като опазване на околната среда!
Маргарет Тачър
Средата, в която бях отгледан, трябваше да оцелееш.
Марк Уолбърг
Предавани със скоростта на светлината, всички събития на тази планета са едновременни. В електрическата среда на информацията всички събития са едновременни, няма време или пространство, разделящи събитията.
Маршал Маклуън
Небето не е нито високо, нито ниско, нито дясно, нито ляво. Небето е точно в средата на гърдите на човека, който има вяра.
Салвадор Дали
Музиката формира средата между мисълта и явлението.
Хайнрих Хайне
Идеалът на бихевиоризма е да се премахне принудата: да се прилага контрол чрез промяна на околната среда по такъв начин, че да се засили видът на поведение, което е от полза за всички.
Бъръс Фредерик Скинър
Мисля, че е хубаво да купувате по-малко и да избирате добре - това е добре за околната среда и за да бъдем честни, това е добре и за мен, защото дрехите ми са доста скъпи.
Вивиан Уестууд
Помислете какъв автомобил получавате. Купувайте автомобили и други продукти, които имат най-малко въздействие върху околната среда.
Ал Гор
Позицията, която заемах по това време, беше, че всъщност не сме изследвали нито една от потенциалните последици за околната среда от въвеждането на генетично модифицирани организми.
Джеръми Рифкин
Изглежда всички смятат, че дигиталните технологии лишават средата на съдържанието, но това изобщо не е вярно. Ако не друго, тя разширява съдържанието.
Джордж Лукас
Детският егоцентризъм по същество е неспособност да се прави разлика между егото и социалната среда.
Жан Пиаже
В мен няма нищо необичайно. С вас говори човек, който се е родил в проста страна в средата на прости хора. В мен няма нито дълбокомислие, нито ум, нито глупост - просто пич, който има кучета и дом, обича да тренира и който се радва, че е жив.
Жан-Клод Ван Дам
Няма начин да намерим средата, дори и с най-добрите намерения на света. Нашата най-разумна политика е да спрем.
Ицхак Рабин
Вие нищо не може да направите с това, което е станало вчера. Това е свършило. Това е минало. Нищо не можете да направите, нито черта. И не е нужно да се боиш за утрешният ден, понеже той още не е настъпил. Вие сте длъжни да останете там, където сте, в средата, в днешният ден и всичко ще е наред.
Лайза Минели
В една разтегната "неисторическа" среда е много по-лесно да жертвате живота си в името на идеята, отколкото да внесете единството на идеята в живота си.
Лев Троцки
В различни епохи и в различни социални среди човек обича, мрази и се надява по различни начини. Както дървото чрез корените си храни своите цветя и плодове със сока на почвата, така човек намира подхранване за своите чувства и мисли, дори най-високите, в икономическата основа на обществото.
Лев Троцки
Признавам индустрията на кинофилмите като най-силния фактор на околната среда при формоването на децата на моя ден.
Лени Брус
Правило № 12: пазарувайте в периферията на супермаркета и стойте далеч от средата.
Майкъл Полан
Политическите и правни институции играят централна роля в създаването на среда, която може да поддържа просперитета и икономическия растеж.
Ангъс Дийтън
Интернет създаде нова и сложна среда за една вековна дилема, която противопоставя изискванията за сигурност срещу желанието за свобода.
Миша Глени
Нобеловата награда за мир е мощно послание. Трайният мир не е единично постижение, а среда, процес и ангажимент.
Мохамед ел Барадей
Когато се обадите на някого и го помолите да направи нещо, което никога досега не е правил, в различни среди мисля, че те биха били склонни да отминат, защото се страхуват от риска. Но творческите хора, които населяват театралния свят, обичат предизвикателството на новите неща.
Нийл Патрик Харис
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
22
Следваща