Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Среда" - страница 20
Да живееш в среда на ненавист е подобно на смърт.
Лоренцо Вала
Мултикултурализмът може да бъде нашият спасител, като ни изтръгне от усмирителната риза на нашата история, тласкайки стария континент в среда, в която други етноси, по-малко цинични и по-позитивни, ще играят голяма роля в неговото бъдеще.
Лорета Наполеони
И въпреки че стоя в средата на най-голямата тълпа, която съм виждал през живота си, изведнъж се чувствам много сам.
Лорън Оливър
Книгите ми попадат в колебливата среда между историческа фантастика и историческа романтика.
Лорън Уилиг
Също така е жизненоважно връзката ни с природата и околната среда да бъде включена в нашите образователни системи. Това вече не е нещо сладко или приятно за правене; сега това е единствен императив.
Лорънс Антъни
Толкова много писатели живеят целия си живот в стаи. Можете да бъдете твърде цивилизовани в средата, която имате около вас, твърде ориентирана към ангажименти за изказване и литературни фестивали и вечери. Това не ме интересува тези дни. Стигаш до момент, в който вече не ти пука. В този момент можете да започнете да пишете.
Лорънс Озбърн
За да живеете в град, човек трябва да е по-голям от нечия среда или да се радва на принадлежността си към тълпата.
Луис Л'Амур
В световен мащаб едва ли има предизвикателство, свързано с икономиката, сигурността, технологиите, околната среда или здравето, с което някоя страна може да се справи по-добре сама, отколкото чрез съвместни усилия със съседите.
Мадлин Олбрайт
Еволюцията не е еднопосочна или безмилостна. Всъщност физическата среда продължава да се променя, тъй като например климатът става по-топъл или по-хладен, континентите се разместват, планинските вериги се появяват и морското равнище се повишава и пада.
Майкъл Бентън
Околната среда има тенденция да държи формата на звездите под контрол.
Майкъл Грубер
Защо не сложите данък върху въглеродните емисии. Това би събрало много пари, би намалило щетите за околната среда в бъдеще, щеше да реши толкова много проблеми и би било много по-конструктивно нещо да се направи, отколкото да се мисли за повишаване на данъка върху дохода.
Робърт Енгъл
Намирам за учудващо, че качеството на градското местообитание на хомо сапиенсите е толкова слабо изследвано в сравнение с местообитанията на горили, слонове и бенгалски тигри и мечки панда в Китай... едва ли виждате нещо в местообитанието на човека в градската среда.
Ян Геел
Университетите трябва да се научат да работят в конкурентна среда.
Антоанета Василева
Една велика идея, осъществена в лоша среда, се превръща в поредица от нелепости.
Василий Ключевски
Тук бих искал да припомня още един руски философ – Александър Александрович Зиновиев, чийто стогодишен юбилей ще отпразнуваме на 29 октомври. Още преди повече от 20 години той каза, че за оцеляването на западната цивилизация на достигнатото от нея ниво е "необходима цялата планета като среда за съществуване, необходими са всички ресурси на човечеството". Те за това претендират и така стоят нещата.
Владимир Путин
Вирнатите опашки не са добър знак. Те означават нервност, страх и доминиране. Когато опашката е по средата [в средно положение], тогава кучето няма да ухапе.
Сизар Милан
Конят по средата е неудобен, а в крайщата - опасен.
Иън Флеминг
Нерядко виждаме слаби хора, които, попаднали в среда на личности с по-яка закалка, се опитват да се издигнат над собствената си същност. Подобна нелепост е толкова забавна, колкото и старанието на глупака да изглежда по-умен.
Никола дьо Шамфор
Ако обичаш спокойния живот, не влизай в кръга на тези, при които цялата грижа е за суетата, и ако случайно попаднеш в тяхната среда, бъди такъв, сякаш ти не си там.
Антоний Велики
На печата на антихриста ще бъде изписано следното: "Аз съм твой" – "Да, ти си мой". – "Доброволно идвам, а не насилствено.". – "И аз те приемам по твоята воля, а не насила”. Тези четири думи или надписи ще бъдат изобразени в средата на този проклет печат...
Нил Мироточиви
Има неща, с които наистина не знаех как да се справя, като началото, средата и края.
Памела Андерсън
Така ми се иска да изглежда България – слънчогледи, жита, по средата магистрала.
Бойко Борисов
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
22
Следваща