Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Среда" - страница 18
Гените зареждат пистолета, а околната среда натиска спусъка.
Елизабет Блекбърн
Оставянето на нещата да се случват винаги е най-лесното нещо в родителството не по-малко, отколкото в банковото дело, общественото образование и опазването на околната среда. Липсата на дисциплина е очевидна в наши дни в почти всички аспекти на американското общество. Защо? Това би трябвало да е много по-голям въпрос, над който да размишляваме, докато изнасяме боклука и завързваме обувките на децата си.
Елизабет Колбърт
Нашата култура, толкова горда с философията си върху ума, ни откъсва от телесното ни преживяване и от самата земя. В тази раздяла нашата сексуалност се отрича, сетивата ни са нападнати, околната среда е злоупотребена и нашата сила е манипулирана. Нашата земя е нашата форма и без нея губим своята индивидуалност.
Енодиа Джудит
Трябва да изберете средите, които работят за вас... контекстът е толкова важен. Нефилтрираният лидер, който има невероятен успех в едната ситуация, ще бъде катастрофален провал в другата, в почти всички случаи.
Ерик Баркър
Всеки политик, духовник, педагог или лекар, накратко, всеки, който се занимава с човешки индивиди, е длъжен да допусне груби грешки, ако пренебрегне тези две големи истини на зоологията на населението: (1) няма две еднакви индивиди и (2) както околната среда, така и генетичната даденост допринасят за почти всяка черта.
Ернст Майр
Демокрацията в никой образ не се явява политически режим, в смисъл на конкретна конституция среда на различни начини за събиране на хората под обща власт. Демокрацията е самият институт на политиката, институт на субекта и формата на отношенията.
Жак Рансиер
Швейцария няма конкуренция. Той се намира в средата на Европа, има най-високо технологично развитие, юридически е безопасен и политическите обстоятелства никога няма да се променят.
Жан Зиглер
Човешкото същество е сложна реалност, която вписва в средата си необходимо разнообразие.
Ив Бонфоа
Имаше предишно поколение жени, които се издигнаха в редиците в среда, когато работата и животът бяха силно разделени. И мисля, че сега, поради технологиите, ние винаги сме на път. Където преди е имало трудов и домашен живот, сега това е един живот. И мисля, че много компании не разпознават това.
Иванка Тръмп
Аз съм философът на компанията и камъкът в обувката. Аз съм този, който казва, че трябва да се постараем повече, да подобрим качеството на нашите продукти, да станем част от политическия процес, да помогнем за избора на хора, които са добри за околната среда.
Ивон Шуинар
Особено затрудняваме другите да наблюдават нашата черта, защото сме толкова отзивчиви към нашата среда, че можем да бъдем нещо като хамелеони, когато сме около другите, правейки всичко необходимо, за да се впишем.
Илейн Арън
Изключително съм податлива на религиозна среда - музиката, литургията и молитвите.
Илейн Пейджълс
Влюбените не са охлюви; те не трябва да стърчат от черупките си и да се срещат по средата. Срещнете ме в себе си.
Йежи Кошински
Понякога живееш няколко кратки мига в рая, в средата на ада.
Йоана Първулеску
Какъв е смисълът да пиша на родния ми език, ако никой не чете това, което пиша? Трябваше да започна отначало и да разказвам различни истории. Истории за онези, които са напуснали дома и езиковата си среда, истории за пристигналите тук и тези, които са станали свидетели на тяхното преместване.
Кадер Абдола
Хората изглежда са най-интелигентните видове на Земята, но това не беше неизбежно. Нещата лесно можеха да се развият иначе. Ако подобните на шимпанзета предци на хората не се бяха преместили от гората в саваната, целият ход на човешката еволюция може би нямаше да се случи. Ако нашите ранни предци не са били в състояние да се адаптират към новата си среда, тогава шимпанзетата може да са най-интелигентните животни на Земята, без да са много по-различни от днес.
Камерън М. Смит
...светът, от който като деца сме се научили да се страхуваме – средата на таласъми, призраци, духове и магия – когато материалният свят е пълен с невъобразими ужаси. Истината е, че трябва да се страхуваме по-малко от чудовищата и да бъдем по-предпазливи от собствения си вид.
Карен Есекс
Средата на влияние, която скъсява живота, на привилегировано място стоят страх, мрачност, печал, мъка, малодушие, завист и ненавист.
Карл Гуцков
Много хора могат да напишат добра първа страница, но за да я поддържам, това е моят лакмус. Ако прелистя до средата на книгата и има част от диалог, който е просто изключителен, или описание, тогава ще се върна на първата страница и ще я започна.
Карл Хайасън
Винаги четете историята до края, дори детето да заспи по средата.
Карл-Йохан Форсен Ерлин
Вече не сме в Света на Четвъртото Слънце, но все още не сме в Света на Петото Слънце. Това е времето между тях, времето на прехода. Докато преминаваме през прехода, има колосално, глобално сближаване на унищожаването на околната среда, социалния хаос, войната и продължаващите промени на Земята.
Карлос Бариос
Безпорядъкът принуждава мозъка да консумира енергия. Вместо това създайте чиста среда.
Кармайн Гало
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
22
Следваща