Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Среда" - страница 16
Един от големите уроци от поведенческата икономика е, че вземаме решения като функция от средата, в която се намираме.
Дан Ариели
Както виждам, тайната на дълголетието има по-малко общо с диетата или дори с упражненията, а повече със средата, в която живее човек: социална и физическа. Какво имам предвид под това? Те живеят с неудовлетворителен живот.
Дан Бютнер
Средите с висока квалификация помагат на групата да постигне добре дефинирана, надеждна работа, докато средата с висока креативност помага на групата да създаде нещо ново.
Даниел Койл
Емпатичните, емоционално интелигентни работни среди имат добър опит в повишаване на креативността, подобряване на решаването на проблеми и повишаване на производителността.
Даниъл Голман
Положителната работна среда превъзхожда негативната работна среда.
Даниъл Голман
Междуличностният опит оформя ума, тъй като той продължава да се развива през целия живот... Взаимодействията с околната среда, особено взаимоотношенията с други хора, оформят пряко развитието на структурата и функциите на мозъка.
Даниъл Сийгъл
Хората са забавни. Те искат предната част на автобуса, средата на пътя и задната част на църквата.
Деби Макомбър
В социална среда, която винаги е претъпкана и безлична, става все по-важно да преосмислим стойността на близките лични взаимоотношения, преди да сме принудени да зададем ужасният въпрос "Какво се случи с любовта?"
Дезмънд Морис
Как изпитвате психологически стрес има толкова физиологично въздействие, колкото стресът от околната среда. И това има смисъл, тъй като както психологическият, така и физиологичният стрес са свързани с повишен оксидативен стрес в организма.
Дейв Аспри
Отчетността на групова среда кара хората да променят поведението си.
Дейв Рамзи
Понякога най-ясното доказателство, че Бог не ви е изоставил, не е, че сте преминали успешно изпитанието си, а че все още сте на крака по средата му.
Дейл Ралф Дейвис
Страстта и брака са по същество непримирими. Произходът и краищата им ги правят взаимно изключващи се. Тяхното съвместно съществуване в нашата среда постоянно поражда неразрешими проблеми и породените от тях конфликти представляват постоянна опасност за всяка една от нашите социални гаранции.
Дени дьо Ружмон
Нашето падане не е във възможността, а в приемането на злото. В среда, където явно злото процъфтява, е по-лесно да се примирим с него...
Алберто Мангел
През по-голямата част от живота си напълнявах в бедрата, а не в корема. Но в средата на 40-те ми нещата започнаха да се променят.
Денис Остин
Не се сещам за конкретна храна, но любимата ми държава за храна трябва да е Франция. Обичам тези ресторанти в средата на селските площади.
Джайлс Фодън
Отдадох се отдавна на музиката и изкуството, така че не успявам да се отпусна и да седя неподвижно. Най-доброто, което мога да направя, е постоянно да създавам собствена среда, така че да се възползвам от това, което трябва да постигна в следващата стъпка.
Джак Уайт
Винаги стоях далеч от студийната среда, доколкото е възможно. Но просто исках да видя дали мога да работя в един. Не е лесно. Достатъчно е само да имам помощник на инженер, за да ми е неудобно. С повече от един човек в стаята се чувства странно.
Джак Уайт
Маркетингът не е събитие, а процес. Той има начало, среда, но никога край, защото е процес. Подобрявате го, усъвършенствате го, променяте го, дори го правите на пауза. Но никога не го спираш напълно.
Джей Конрад Левинсън
Писането не ми е ценно. Това не е нещо, което изисква специфична среда. Знаеш ли, това е моята работа. Подобно на всеки, който има работа, и вие трябва да си вършите работата, когато не ви се иска, независимо колко добри или лоши са условията, независимо колко добри или лоши може да се чувствате в даден ден.
Джеймс Фрей
Ние можем да имате деца, израснали в някои от най-лошите обстоятелства финансово, да живеете в някои от най-лошите гета и те успяват. Те успяват, защото фигура на възрастен, обикновено майка, може би баба, подхранва хлапето, подкрепя хлапето, защитава хлапето, насърчава хлапето да успее. Сякаш средата никога не се е случвала.
Джеймс Хекман
Хармонията на индивида със собственото си "дълбоко Аз" изисква не просто пътуване до интериора, а хармонизиране със света на околната среда.
Джеймс Хилман
Да, има генетика. Да, има хромозоми. Да, има биология. Да, има среда, социология, родителство, икономика, класа и всичко това. Но има и нещо друго.
Джеймс Хилман
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
22
Следваща