Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Среда" - страница 10
Ако славянското население на днешна България достигне когато и да е господство в страната, тогава поради същата нужда, както в Сърбия, ще възникне и в неговата среда антируска прогресивна партия, каквато неизбежно се е зараждала всеки път, когато някоя част от Турция е оставала полунезависима.
Карл Маркс
Онзи, който за да запази властта си, не иска да поеме по пътя на доброто, ще се принуди да поеме по пътя на злото. Хората обаче вървят по средата между тия два пътя и така се излагат на множество опасности.
Николо Макиавели
Във Франция карат в дясната половина на шосето, в Англия - в лявата, а в някои страни - по средата.
Янина Ипохорска
Златна среда.
Хораций
Дебелият черен еднокрил на Хоук се сгърчи в средата, когато двете страни на челото му се сблъскаха в любопитна демонстрация на тектоника на плочите.
Ан Чарлс
Научи се да се държиш като антрополог, който наблюдава групи от хора в естествена среда. Не можете просто да задавате въпроси на хората; трябва да наблюдаваш как се държат.
Майкъл Роберто
Плувах в изкуството ден и нощ. Винаги се организираха партита, с артисти от всяка среда (моите разширени лели и чичовци), живеещи толкова смело, колкото искат.
Майкъл Хаят
Поради сложността на проблема, скептицизмът към околната среда някога е бил устойчив. Вече не. Време е да преминем от скептицизъм към активизъм.
Майкъл Шърмър
Този не е просто стар кон. В очите му има благородство, царствено спокойствие в него. Не олицетворява ли той всичко, което мъжете се опитват да бъдат и никога не могат да бъдат? Казвам ти, приятелю, има божественост в коня и особено в такъв кон. Бог го разбра точно в деня, когато ги създаде. И да намеря кон като този в средата на тази мръсна мерзост на войната, за мен е като да намеря пеперуда на купчина тор. Ние не принадлежим към същата вселена като създание като това.
Майкъл Морпурго
Стоите точно в средата, разположени между небето и земята, човешки проводник на енергията, която се стреми да тече между тези два полярности.
Марго Ананд
Целта на почистването не е просто да почистите, а да почувствате щастие, живеейки в тази среда.
Мари Кондо
Когато бизнесът в крайна сметка забележи, че има дигитален шпионин в средата си и че жизненоважните им информационни системи са били компрометирани, ужасяващите 92 процента от случаите не е главният информационен директор на компанията, екипът по сигурността или системният администратор, който открива нарушение. По-скоро органите на реда, ядосан клиент или изпълнител уведомяват жертвата за проблема.
Марк Гудман
Да викам, омаловажавам или кълна? Не. Имам достатъчно увереност в себе си, за да контролирам средата си само от присъствието си, само като работя усилено и водя отпред.
Марко Пиер Уайт
Родителите ми бяха там: пред мен, зад мен, по средата на живота ми през цялото време: порицаха ме, дадоха ми увереност, научиха ме ценни уроци, да ми помогнат да ме направят човека, който съм днес.
Маркус Самуелсон
Ужасната, трагична заблуда през последните сто години беше да мислите, че всички проблеми на човека се дължат на неговата среда и че за да промените човека, няма какво друго да направите, освен да промените неговата среда. Това е трагична заблуда. Пренебрегва факта, че в Рая човекът е паднал.
Мартин Лойд-Джоунс
За да избегнете нежеланото поведение, избягвайте средите, където е най-вероятно да се случи.
Маршал Голдсмит
Хората обичат да ви предупреждават, че когато стигнете до средата на живота си, страстта ще започне да се чувства като храна, изядена отдавна, която си спомняте с голяма нежност.
Мег Уолицър
Колкото повече решения вземаме за един ден, толкова по-вероятно е да вземем лоши решения – защото вземането на решения ни изтощава. Започвате да взимате решения сутрин, а до средата на следобеда работите на изпарения.
Мехмет Оз
Китовете ни превъзхождат много по размери, понеже живеят в по-плътна среда, морската вода. Именно затова изхвърлен на брега кит умира, смачкан от собственото си тегло.
Мичио Каку
Когато видим човешката раса, трябва да видим преди всичко околната среда и храната. Историците пишат за социалните промени, без да вземат предвид тези фактори. Ето защо им е трудно да видят причините за упадък и просперитет в обществото.
Мичио Куши
Вярвахме, че Париж е началото на нас. Това е градът, който ви кара да мислите за начало или дори за сочни среди. Париж е книга, която можете да се насладите, изцяло или частично, по всяко време и през всеки сезон. На деветдесет или тридесет и четири години можете да отворите всяка глава и да четете от там.
Мишел Гейбъл
В средата на политиците няма поети. Според мен, това са същества от по-низш вид. Нас ни убеждават, че политиците са много осведомени, но това не е така. При тях има само навик на хипноза и внушение, което вреди на планетата.
Мориси
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
22
Следваща