Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съзнание" - страница 7
Тази клаустрофобия беше единствената ми слабост. Това не е по моя вина. Просто е в съзнанието ми.
Феликс Баумгартнер
Изкуството е неприлично излагане на съзнанието.
Хърбърт Рийд
Не съм особено загрижен за това, какъв мой образ е отпечатан в съзнанието на другите, но все пак аз им благодаря за вниманието им.
Хю Джакман
Нещото, което ни подтиква към гордост или срам, не е просто механичното отражение на самите нас, а въображаемият ефект от това отражение върху съзнанието на другия.
Чарлз Кули
Като чуят за тези различни възможности, хората понякога възкликват прибързано, че разбира се не може да има мисъл в съзнанието на Учителя да избере нещо друго освен това, което помага най-много на човечеството - забележка, която по-доброто знание би им попречило да направят. Никога не трябва да забравяме, че има и други еволюции в слънчевата система освен нашата собствена и без съмнение е необходимо за осъществяването на обширния план на Логоса да има адепти, работещи по всичките седем линии, които споменахме . Със сигурност изборът на Учителя би бил да отиде навсякъде, където работата му е най-необходима - да постави услугите си с абсолютна безкористност на разположение на Силите, отговарящи за тази част от великата схема на еволюцията.
Чарлз Ледбитър
Социализмът не може да съществува без промяна в съзнанието, което води до ново братско отношение към човечеството...
Ернесто Че Гевара
В собствените си изследвания, когато работя с уравнения, никога не се чувствам така, сякаш наистина разбирам какво правя, ако за разбирането си разчитам единствено на математиката. Трябва да имам визуална картина в съзнанието си. Непрекъснато превеждам от математиката в някаква интуитивна картина на окото.
Брайън Грийн
Непрочетената книга не прави нищо на никого. Историите се случват в съзнанието на читателя, а не сред символите, отпечатани на страница.
Брандън Мъл
Е, знаете ли, отгледан съм от феминистка от 70-те години. Майка ми имаше група за повишаване на съзнанието. Седях на върха на стълбите и ги слушах.
Айлет Уолдман
Тайната да накараш нещо да работи в живота ти е преди всичко дълбокото желание да го накараш да работи; след това вярата и убеждението, че може да работи; след това да задържите тази ясна категорична визия във вашето съзнание и да я видите да работи стъпка по стъпка, без нито една мисъл за съмнение или недоверие.
Айлийн Кади
Всяка истина, която някога е била открита, всяка нова духовна светлина, която някога ще гори ярко, вече е посята в нашето съзнание.
Гай Финли
Магията е изкуството да предизвикваш промени в съзнанието да настъпват в съответствие с волята.
Дайън Форчън
Моето лично, метафизично убеждение е Веданта, което означава, че в крайна сметка има единствено съзнание. Това е като хиндуистка метафизика, че всъщност всички ние сме като герои в пиеса, която съзнанието поставя, за да открие собствените си творчески способности.
Даниел Пинчбек
Идеята, която наистина харесвам, е 21 декември 2012 г. Опитайте се да получите глобален момент на колективно размишление като начин да предизвикате възход в човешкото съзнание.
Даниел Пинчбек
Роботите са интересни, защото съществуват като истинска технология, която наистина можеш да изучаваш - можеш да получиш степен по роботика - и те притежават и цялата тази поп-културна недвижима собственост, която вземат в съзнанието на хората.
Даниел Х. Уилсън
За съжаление, освен ако не сме фокусирани върху изграждането на нашата смелост, която ни дава самочувствие и всичко, от което се нуждаем, за да направим квантова промяна в живота си, гласът на страха винаги ще поеме водещата роля в съзнанието ни.
Деби Форд
Мит е, че изкуството трябва да се продава. Не е като да складирате хранителен магазин, където хората пълнят количка. Изкуството е продукт, който няма очевидна нужда. Продавачът изгражда потребността в съзнанието на купувача.
Джак Уайт
Чувството за дълг, което свързва човека към задълженията, не е нищо по различно, от съзнание с по-висш интерес, което удържа връх над интересите от по-нисък порядък.
Джереми Бентъм
Вселената не компенсира индивидите въз основа на дейността на труда, а на дейността на съзнанието.
Джон Рандолф Прайс
Общото значение на благодарността е да бъдеш благодарен за получените ползи. Въпреки че това е важно, чувствам, че енергията на благодарност е една от най-мощните привличащи сили във Вселената. Сърце, изпълнено с Деня на благодарността, дори когато изявите ни казват, че сме затънали в недостиг, конфликти и страдания, ни премества на по-висока честота в съзнанието и скоро ставаме свидетели на реалността, блестяща през илюзията.
Джон Рандолф Прайс
Думите са вечни. Трябва да ги произнесете или да ги напишете със съзнание за тяхното безвремие.
Джубран Халил Джубран
Ако часовниковата вселена приравнява човешкото тяло с механиката на часовника, дигиталната вселена сега приравнява човешкото съзнание с обработката на компютъра. Шегуваме се, че нещата не се изчисляват, че се нуждаем от рестартиране или че паметта ни е изтрита.
Дъглас Рушкоф
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
22
Следваща