Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съзнание" - страница 6
Можем ли да достигнем навреме биосферното съзнание и глобалната емпатия, за да предотвратим планетарния колапс?
Джеръми Рифкин
Поезията е жизнената сила на бунта, революцията и издигането на съзнанието.
Алис Уокър
Не съзнанието на хората определя тяхното битие, а напротив, тяхното обществено битие определя тяхното съзнание.
Карл Маркс
Битието определя съзнанието.
Карл Маркс
Ако ти си жив, но душата ти е мъртва, думите на разума няма да достигат то твоето съзнание, и ти няма да можете да изкарвате прехраната си от честен труд.
Абай Кунанбаев
Винаги ме е привличало да пиша за млади читатели. Книгите, които прочетох, докато бях пораснал, остават в съзнанието ми много силно.
Мег Уолицър
Ние изискваме образованието да се стреми да направи човек морален не по навик, а чрез съзнание и убеждение.
Николай Добролюбов
Настоящият начин на живот на земята е лудост, която все пак е смъртоносна, тъй като е законна. Рационалното съществуване е възможно, но изисква световно съзнание и световен дизайн. Хората, които развиват навика да мислят за себе си като за граждани на света, изпълняват първото изискване за разум в наше време.
Норман Казънс
Мъжествеността и женствеността се формират в хода на продължителни социални методи на дресировка, точно така, както и класовото съзнание, професионалната етика, характера и особеностите на вкуса.
Петер Слотердайк
Всеки успешно преминат тест се възнаграждава с известен растеж в интуитивното знание, укрепване на характера или посвещение в по-високо съзнание.
Пол Брънтън
Сънуването е явление на чисто индивидуално съзнание и следователно невъзможно да бъде напълно деконструирано от общност от изследователи. Но сънуването има значение.
Андрю Уейл
Кратката история е нещо, което според мен може да бъде интуитивно и предвидено и задържано в съзнанието ви почти веднага.
Ричард Русо
Най-важното правило е да се формулира ясно и точно целта, която трябва да бъде постигната, и след това да се запази неотклонно в съзнанието през всички етапи на изпълнението, които често са дълги и сложни.
Роберто Асаджоли
Чрез въздействието си върху несъзнаваното, музиката може да има специфичен лечебен ефект. Той може да помогне за елиминиране на репресии и съпротиви и може да внесе в полето на будното съзнание много двигатели, емоции и комплекси, които създават трудности в несъзнаваното.
Роберто Асаджоли
Ако се научите да излизате отвъд бърборенето на ума си и можете да стигнете до по-дълбоките аспекти на вашето съзнание, тогава тялото, дишането и умът няма да ви пречат.
Свами Рама
Мръсотията винаги е признак на слабост - в устата на потребителя и в съзнанието на писателя.
Сидни Харис
Смисълът на психоанализата е наистина да разбереш корените на своето поведение. Разберете защо правите нещата, които правите и свържете несъзнаваното със съзнанието си.
Такър Макс
Аз съм визуален мислител, наистина лоша по алгебра. Има и други, които са мислители на модели. Това са съзнанията за музиката и математиката. Те мислят в модели, вместо в картини. Тогава има и друг тип, който изобщо не е визуален мислител и те запомнят цялата спортна статистика, цялата статистика за времето.
Темпъл Грандин
Никога не е късно да разшириш съзнанието на човек от аутистичния спектър.
Темпъл Грандин
Ние не просто възприемаме предмети и задържаме мислите си в съзнанието си: всички наши възприятия и мисловни процеси се усещат. Всички имат отличителен компонент, който обявява недвусмислена връзка между образите и съществуването на живот в нашия организъм.
Антонио Дамазио
Съзнанието ни позволява да развиваме инструментите на културата - морал и справедливост, религия, изкуство, икономика и политика, наука и технологии. Тези инструменти ни позволяват известна доза свобода в конфронтацията с природата.
Антонио Дамазио
В хода на историята идва момент, в който човечеството е призвано да се премести на ново ниво на съзнание, да достигне по-висока морална почва. Време, в което трябва да хвърлим страха си и да си даваме надежда един на друг. Това време е сега.
Уангари Маатаи
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
22
Следваща