Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съзнание" - страница 3
Само когато вашето съзнание е напълно фокусирано върху момента, в който се намирате, можете да получите какъвто и да е подарък, урок или наслада, които този момент може да предложи.
Барбара де Анджелис
Мисля, че смъртта е просто преход към друго състояние на съзнанието.
Вал Килмър
Образът, който засяга повечето хора, е отражението, което виждат в съзнанието на другите хора.
Едуард де Боно
Знанието е чумата на живота и съзнанието, отворена рана в сърцето му.
Емил Чоран
Ужасяващото преживяване и обсебеност от смъртта, когато се запазят в съзнание, се превръщат в разрушителни. Ако говорите за смърт, вие спасявате част от себе си. Но в същото време нещо от вашето реално аз умира, защото обективираните значения губят действителността, която имат в съзнанието.
Емил Чоран
Обичам аутсайдерите, техният живот и съзнание са спокойни, защото те не участват в нашия запрограмиран живот. Аз сам опитах да стана аутсайдер, но беше твърде късно. Още ги обичам и за това, че те имат много особен поглед върху живота.
Емир Кустурица
С какво се отличава геният от безумеца? Безумецът вижда, но не знае, как да го предаде. А геният може да го предаде на езика на съзнанието.
Карл Густав Юнг
Днешното изкуство е нов вид инструмент, инструмент за модифициране на съзнанието и организиране на нови способи на чувствителност.
Сюзан Зонтаг
Това е част от човешката природа, желанието да се промени съзнанието.
Майкъл Полан
Следователно числото е най-примитивният инструмент за внасяне на несъзнателното осъзнаване на реда в съзнанието; от него можете най-добре да докоснете безсъзнателното съзвездие. Вероятно затова се използва в повечето мантични методи.
Мари-Луиз фон Франц
Всички бихме могли да бъдем медиуми и всички да имаме абсолютно знание, ако ярката светлина на нашето его съзнание не го помрачава. ... Самата аз съм забелязала, че в състояния на изключителна умора, когато съм наистина опасно физически изтощен, изведнъж получавам абсолютно знание; ...
Мари-Луиз фон Франц
Той се намира в ужасно състояние - в състояние на съзнание.
Мартин Еймис
През целия си живот наистина пишете една книга, която е опит да схванете съзнанието за вашето време и място - една книга, написана от различни етапи на вашите способности.
Надин Гордимър
Не се страхувайте от нищо. Да не мразиш никого, да даваш любов на всички, да чувстваш любовта на Бога, да виждаш присъствието Му във всеки и да имаш само едно желание – за Неговото постоянно присъствие в храма на твоето съзнание – това е начинът да живееш в този свят.
Парамаханса Йогананда
Цинизмът е просветено фалшиво съзнание.
Петер Слотердайк
Вярно е: едно от нещата, които винаги съм мислил за американското общество, е, че никога не получавате естествена политизация на класовото съзнание, каквато бихте получили в Обединеното кралство или дори в Австралия.
Питър Кери
Всички сме засегнати от музиката. Той има силата да ни вдъхновява, повдига, променя настроенията ни и дори променя съзнанието.
Андрю Уейл
Когато започна да се доближавам до края на роман, в дъното на съзнанието ми се регистрира нещо за следващия роман, така че обикновено не пиша или не си правя бележки. И със сигурност не започвам. Просто оставям нещата да се развихрят за известно време.
Ричард Русо
В съзнанието човек е не само спокоен и щастлив, но и буден и буден. Медитацията не е избягване; това е спокойна среща с реалността.
Тик Нят Хан
Ако докоснеш едно нещо с дълбоко съзнание, докосваш всичко.
Тик Нят Хан
Понякога е по-добре да не говорим за изкуство с думата "изкуство". Ако просто действаме със съзнание и почтеност, нашето изкуство ще процъфти и изобщо не е нужно да говорим за това.
Тик Нят Хан
Поради привързаност, гняв и глупост съм извършил безброй грешки в речта, делата и мислите. Навеждам глава и се покайвам. Заклевам се от днес да започна отначало, да живея ден и нощ в съзнание и да не повтарям предишните си грешки.
Тик Нят Хан
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
22
Следваща