Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съзнание" - страница 19
Четвъртата индустриална революция може да компрометира традиционните източници на значение на човечеството - работа, общност, семейство и идентичност - или може да издигне човечеството в ново колективно и морално съзнание, основано на усещането за споделена съдба. Изборът е наш.
Клаус Шваб
Тялото е просто стена, разделяща две безкрайности. Извън него отива в безкрайното пространство, отвътре се простира до безкрайното съзнание.
Колин Уилсън
Цялата идея да бъдеш хипнотизиран и да не контролираш собствените си действия е завладяваща и малко призрачна. Спомням си, че чух за някой, който беше отишъл на магически акт и човек от публиката беше хипнотизиран, като наблюдаваше твърде отблизо какво прави магьосникът на сцената, и си помисли, че е страшно да загубиш съзнанието си по този начин.
Крис ван Алсбърг
Смъртта изобщо не се различава по красота, но понякога е толкова отвратителна, че съзнанието не е в състояние да я прегърне.
Кристина Улсон
В крайна сметка един ден не може да бъде по-реален, отколкото в съзнанието на човек, който го е преживял.
Кристоф Рансмайр
Но в съзнанието си винаги съм гледал най-мащабните холивудски филми. Защото за мен най-удовлетворяващото преживяване е гледането на филм, ако е направено наистина добре. И така, че стремежът винаги е такъв за мен, ако имам възможност да го направя.
Кристофър Нолан
Само съзнанието определя кой сте. Не това, което правите, а по-скоро как го правите и за какво. Колко за себе си и колко за близките.
Кшищоф Зануси
Една-единствена, тежка, настойчива мисъл изпълни съзнанието ми - а сега какво?
Алън Ескенс
Ами ако съзнанието е основата на битието? Ами ако откритите от квантовата физика възможности са възможностите на самото съзнание? Не забравяйте, че вече има клас хора, които мислят по този начин. Наричат ги мистици и казват, че всичко е Бог. И накрая, няколко учени се осмелиха да твърдят, че някои от характеристиките, приписвани на Бог, са подобни на това, което описваме като съзнание.
Амит Госвами
Съзнанието не е ум; то е основата на цялото битие, земята както на материята, така и на ума. Материята и умът са и двете възможности на съзнанието.
Амит Госвами
Напразно бях търсил описание на съзнанието в науката; вместо това това, което аз и другите трябва да търсим, е описание на науката в съзнанието. Трябва да развием наука, съвместима със съзнанието, нашия първичен опит.
Амит Госвами
Идеята, че съзнанието е основата на битието, е в основата на всички духовни традиции.
Амит Госвами
Наистина можем да видим, че съзнанието действа креативно дори в биологията, дори в еволюцията на видовете.
Амит Госвами
Всяка клетка от твоето тяло притежава съзнанието и познава Бог. Затова всяка клетка притежава потенциал за просветление, любов и увеличение на вибрацията.
Лий Карол
За да продължа в атеизма, трябва да вярвам, че нищо не произвежда всичко, не-животът произвежда живот, произволността произвежда фина настройка, хаосът произвежда информация, безсъзнанието произвежда съзнание, а неразумът произвежда разум. Просто нямах толкова много вяра.
Лий Стробъл
Прекарвам нощта по този начин, преминавайки през пластове на безпокойство, унижение и отчаяние. Някъде близо до зората губя малко съзнание. Не е точно сън, но трябва да го мисля като сън, защото това е всичко, което някога получавам.
Лили Кинг
Хората не могат да бъдат отделени от средата си. Живото съзнание не е изолирана единица. Човешкото съзнание увеличава порядъка на останалия свят и има невероятна сила да лекува себе си и света: в известен смисъл ние правим света като такъв, както желаем.
Лин Мактагарт
Чрез научен експеримент те демонстрираха, че може да съществува такова нещо като жизнена сила, протичаща през вселената – това, което по различен начин се нарича колективно съзнание или, както теолозите го наричат, Светия Дух.
Лин Мактагарт
Сънищата са мостът към вашия несъзнателен ум. Най-силните ви подтици, надежди и страхове често се появяват, докато съзнанието ви спи.
Линда Лафърти
Не забравяйте, че това са нива на съзнание, а не места или небеса, разположени някъде в космоса.
Лон Майло Дюкет
Крайното качество на живота ви не е във вашето автобиография, а в съзнанието и сърцата на онези, за които имате значение, защото сте им се отдали.
Лора Шлезинджър
Няма смисъл да споря с мен - в съзнанието си винаги съм права.
Лора Шлезинджър
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
22
Следваща