Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съзнание" - страница 16
Медицина на единният дух ви позволява да изпитате общение с Духа и да разберете работата на творението. Това разбиране не е академично или интелектуално; това е кинестетично и сетивно – знание, което прониква във всяка клетка на тялото ви... преживявате трансцендентно съзнание, което прониква в цялото ви същество. Вие наистина разбирате, че енергията и съзнанието никога не могат да бъдат унищожени, а само трансформирани в безброй форми и форми, една от които случайно сте вие.
Алберто Вилолдо
С въображението можем да задържим една вселена в съзнанието си.
Алберто Вилолдо
Знам, че когато стоя сам под хилядометрова стена, гледам нагоре и обмислям изкачване, моите спонсори са най-отдалеченото от съзнанието ми. Ако ще рискувам, те ще бъдат за мен, а не за никоя компания.
Алекс Хонълд
Знаеш ли къде е истинският затвор? Той е в съзнанието ти. Той е в главата ти.
Дж. П. Монингър
Границите съществуват само на карти и в съзнанието на ограничени хора. Природата не очертава линии.
Джак Макдевит
Тъй като нашето съзнание не умира при смърт, ние носим нашия набор от мисли и вярвания със себе си на другата страна. Както в живота, така и в смъртта. Когато преминем в другите измерения, ние продължаваме да създаваме преживявания чрез мислите си, по същия начин, както направихме в живота.
Джеймс Ван Прааг
Сега хората все повече се обръщат към електронните средства в търсене на забавление и информация; въображението променя сцената, като предпочита театър с плосък екран пред театъра на съзнанието.
Джеймс Лавгроув
Психологията, така посветена на пробуждането на човешкото съзнание, трябва да се събуди за една от най-древните човешки истини: ние не можем да бъдем изучавани или излекувани отделно от планетата.
Джеймс Хилман
Копнежът по нещо, което някога сте имали, е грешка, защото снимките в съзнанието ви никога не са същите като това, за което копнеете.
Джейн Ъркхарт
Но ние трябва да се молим ежедневно за смирение и честност, за да видим тези греховни нагласи такива, каквито са в действителност, а след това за благодат и дисциплина, които да ги изкоренят от съзнанието ни и да ги заменят с мисли, приятни на Бог.
Джери Бриджис
Вярвам, че мисълта, че жените заедно могат да променят света, се появява в съзнанието и сърцата на много от нас и че съдът за лична и планетарна еволюция е кръгът с духовен център.
Джийн Шинода Болън
През годините вярвах, че животът е пълен с непредвидени обстоятелства, че това, че сме хора, е свързано с еволюцията на нашето индивидуално съзнание и с него, отговорности за избор. Болката и радостта идват с живота. Вярвам, че как реагираме на това, което се случва с нас и около нас, оформяме кои сме станали и имаме отношение към психиката или растежа на душата.
Джийн Шинода Болън
Когато човек прегърне момент на възторг от миналото, или като се опитва да го възвърне, или като откаже да го пусне, как може неговата яркост да не потъмнее, да посивее от копнеж и скръб, докато дивата магия на запомнената интермедия се загуби изобщо и споменът за тъгата претендира за своето полагащо се място в съзнанието? И какво очакваме от потъналото от слънцето минало? Няма формула за повторно влизане, нищо не можем да направим, за да се даде възможност за реконструкция.
Джейн Ъркхарт
Част от съзнанието ми винаги е запазена за документиране. Това е благословия и проклятие.
Джилиан Лорън
Винаги искаме да променим канала в съзнанието си, защото не ни харесва случващото се. Това е неудобно.
Джинийн Рот
Никога не съм имал таен герой в съзнанието си, но съм държал много ментори в ума си, които са герои. Ганди, Исус, Моисей, Мартин Лутър Кинг, всички те бяха тайни герои в съзнанието ми, защото отстояваха това, което искаха, в което вярваха.
Джон Асараф
Досега науката не е могла да ни каже колко самосъзнателни са кучетата, още по-малко дали имат нещо като нашите съзнателни мисли. Това не е изненадващо, тъй като нито учените, нито философите могат да се съгласят относно това от какво се състои съзнанието на хората, камо ли на това на животните.
Джон Брадшоу
Благодарността е ключът, който отваря вратата на сърцето ви, който позволява на неизползвания и вдъхновяващ потенциал на любовта да излъчи и да изчисти съзнанието ви от всякакви замъгляващи несигурности, които могат да ви попречат да живеете най-невероятния и необикновен живот и мечта. Когато сте благодарни за това, което имате, получавате повече, за които да сте благодарни. Вашият живот е изпълнен до степента на вашата благодарност.
Джон Демартини
Иронично е, но вярно: единствената реалност, която науката не може да намали, е единствената реалност, която някога ще познаем. Ето защо се нуждаем от изкуство. Изразявайки нашия действителен опит, артистът ни напомня, че нашата наука е непълна, че никоя карта на материята никога няма да обясни нематериалността на нашето съзнание.
Джона Лерър
След повече от 700 часа изучаване на тази тема и задълбочено проучване на нейната основа, аз стигнах до заключението, че възкресението на Исус Христос е една от най-злите, порочни, безсърдечни измами, които някога са били в съзнанието на хората, или най-фантастичният факт в историята.
Джош Макдауел
Вече няма да позволя на никого да манипулира съзнанието ми и да контролира живота ми в името на любовта.
Мигел Руис
Юнг заключава, че докато егото е център на съзнанието, Азът е обект на холистична психика, която включва както съзнанието, така и несъзнаваното.
Доналд Калшед
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
22
Следваща