Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съзнание" - страница 15
Наложително е човек да се обърне към духовен учител, тъй като чрез такова общуване човек пропорционално развива своето съзнание към Върховната Божествена Личност.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Когато тялото и умът ни са отпуснати, можем да открием божествеността в чуруликащите птици, шумолещите листа, течащата вода или високите планини. Дори изригващите вулкани, гръмотевиците и мълниите или воюващите човешки същества излъчват божественост - всеки има свободата да се свърже с Бог във формата, в който иска. Гуру е този, който разпалва това съзнание в нас.
Бхануматхи Нарасимхан
Съзнанието не е локално и не зависи от думите за общуване.
Бърни С. Сийгъл
За мен съзнанието не е локално, не е ограничено до тялото и може да съществува независимо от него.
Бърни С. Сийгъл
Когато вие, екзистенциалисти, ми говорите за съзнание, страх и нищо, аз избухвам в смях не защото не съм съгласен с вас, а защото трябва да се съглася с вас. Съгласих се и, ето, нищо не се случи... Смея се, защото се наслаждавам на страха, играя с нищото и играя с отговорност. Смъртта не съществува.
Витолд Гомбрович
Ако Бог беше като Сила на Междузвездни войни, свързваща цялото съзнание, предполагах, че може би бих могъл да повярвам в това. Но нека просто кажем, че скоро няма да бягам в Индия, за да се присъединя към ашрам.
Айлет Уолдман
Когато вашето желание е да внесете мир и хармония в света, тогава ще трябва да започнете, като намерите мир и хармония в собственото си сърце. Губене на време е да се говори за мир. Трябва да потърсите и намерите това съзнание за мир, което нищо и никой не може да наруши, и да останете в него.
Айлийн Кади
...ако той загуби съзнание, все още ми казваше да не правя нищо, ще трябва да го оставя да умре. Сам казваш, че е рационален. Нямам право да противореча на неговите желания. Колкото и да са глупави и разточителни.
Вонда Макинтайър
Духът в движение лекува, разширява се, кръжи във и извън тялото, движейки се през слоевете на съзнанието от инерция до екстаз. Отворени за духа и ще се преобразите.
Габриела Рот
Съзнанието също е холографски по природа, следователно, ако се молим за нашите близки, нашите молитви ще бъдат с тях навсякъде.
Грег Брейдън
Магията е изкуството да променяш съзнанието по желание.
Дайън Форчън
Мисля, че много хора, които са били зависими, всъщност са хора, които са имали онази силна вродена нужда да изпитват необичайни състояния на съзнанието. Но тъй като нашето общество се превърна в тази разрушителна култура на тези ужасни лекарства, които ви обезсилват, те имат този опит по негативен начин. И тогава те губят тази способност завинаги, за да я имат в положителен смисъл.
Даниел Пинчбек
Цинизмът е нещо, което е част от медийното производство на определен тип субективност или съзнание, което е пасивно и обезсилено, цинично, фаталистично, песимистично.
Даниел Пинчбек
Нивото на съзнание, което сте избрали да настроите към всеки момент от всеки ден, ще определи качеството на вашето преживяване на света.
Деби Форд
Трудностите ни изстрелват в нови състояния на съзнанието, където сме вдъхновени да излезем от реалността на най-малките си мисли и да влезем в безграничната свобода на най-големите си мечти.
Деби Форд
Когато божественото съзнание влезе, промяната настъпва и вие ще бъдете погълнати от това, което ще се почувства като най-голямата любов, която можете да си представите - любов, в която душата ви се приспособява към вашия дух и те се срещат заедно като едно цяло.
Деби Форд
Състраданието е едно от най-висшите състояния на съзнанието, което можете да изберете, за да ви помогне във времена на огромна болка.
Деби Форд
Пътуването на вашата душа е да запишете егото в търсенето на крайната победа - еволюцията на вашето индивидуално съзнание.
Деби Форд
Когато потискате истинските си чувства или следвате път, който всъщност не е ваш, вие не живеете своето автентично аз. Вашата душа е направила план за този живот преди да се въплътите и този план е вашата истинска житейска цел. Действието в съответствие с вашата житейска цел е един от начините да живеете в светлината, друга стъпка по пътя към разширено съзнание.
Дебора Кинг
Съзнанието е най-малкият играч в мозъчните операции.
Дейвид Игълман
Това е, което съзнанието прави: то определя целите, а останалата част от системата се научава как да ги постигне.
Дейвид Игълман
Въпросът е следният: Големите мислители са специалисти в създаването на положителни, перспективни, оптимистични картини в собствените си умове и в съзнанието на другите. За да мислим мащабно, трябва да използваме думи и фрази, които създават големи, положителни мисловни образи.
Дейвид Шуорц
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
22
Следваща