Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цена" - страница 2
Разликата между възрастни и деца се заключава в цената на играчките им.
Робърт Фрост
Всеки от нас сам закачва цена на личността си; човек бива велик или малък в зависимост от собствената си воля.
Самюъл Смайлс
Не се съмнявам, че енорийските закони на Англия са допринесли за повишаване на цената на провизиите и за намаляване на реалната цена на труда.
Томас Малтус
Нещата, които ще унищожат Америка са благоденствие на всяка цена, мир на всяка цена, безопасност вместо дълг на първо място, любов към спокойния живот... и теорията за бързо забогатяване в живота.
Теодор Рузвелт
Любовта към свободата е като цвете в тъмницата; само в затвора разбираш цената на свободата.
Хайнрих Хайне
Хората искат новото, но без риск, забавното – с гаранция за солидност, и достойнствата – на занижена цена.
Симон дьо Бовоар
Вежливостта днес се цени все по-скъпо, нахалството въобще няма цена.
Маргарет Тачър
Невежество - първата предпоставка на вярата, и затова църквата така високо го цени.
Пол-Анри Дитрих Холбах
Красноречието се цени високо в демократичните държави, а сдържаността и благоразумието - в монархиите.
Едмънд Бърк
Ако искаш да узнаеш цената на парите, опитай се да вземеш на заем.
Бенджамин Франклин
Няма победа на минимална цена.
Дуайт Айзенхауер
Грешките са част от цената, която хората плащат, за да живеят пълноценен живот.
София Лорен
Христос изобщо не се цени, освен ако не се цени над всичко.
Августин
Преди 30 години много икономисти твърдяха, че инфлацията е нещо като малко неудобство и че цената за намаляване на инфлацията е твърде висока цена, която да се плаща. Никой не би използвал тези аргументи днес.
Мартин Фелдщайн
Не е незаконно да купувате произведение на художник за фъстъци и да го продавате отново на всяка цена, която човек може да получи. Но това е безобразие!
Мъри Лейнстър
Всеки има някаква информация. Функцията на пазарите е да агрегират тази информация, да я оценят и да я включат в цените.
Мъртън Милър
Аз предпочитам пасивното инвестиране за повечето инвеститори, тъй като пазарите са невероятно успешни устройства за включване на информация в цените на акциите.
Мъртън Милър
Животът толкова ли е скъп или мирът е толкова сладък, че да бъде закупен с цената на вериги и робство? Забрани го, Всемогъщи Боже! Не знам какъв курс могат да поемат другите; но що се отнася до мен, дай ми свобода или ми дай смърт!
Патрик Хенри
Едва ли може да се намери компетентен работник, който не отделя значително време за изучаване колко бавно може да работи и да убеди работодателя си, че върви на добра цена.
Фредерик Тейлър
Цената на правосъдието може справедливо да се плаща само от нашественика.
Бенджамин Тъкър
Моят избор е отхвърляне, тъй като няма друг начин, но това, което отхвърлям, е по-многобройно, по-плътно, по-взискателно от преди. Малко стихотворение, въздишка с цената на неописуеми загуби.
Вислава Шимборска
Погрешното схващане, че една победа може да си струва цената, в ядрената епоха се превърна в тотална илюзия.
Алва Мюрдал
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
22
Следваща