Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Характер" - страница 8
Висша цел на човешките стремежи се явява високо нравствен характер.
Ернст Телман
Всяка черта на характера, след като е достигнала определена сила на напрежение, се превръща при определени условия в предимство.
Лев Троцки
Да възпитаваш не значи само да храниш и отглеждаш, но и да даваш насоки на сърцето и ума; а нима именно заради това от майката не се изисква и характер, и наука, развитие, достъпност до всички човешки интереси?
Висарион Белински
Ако волята се хваща само за дреболии, само за безсъдържателни неща, то тя се превръща в твърдоглавие. Това последното има само форма на характер, но не и такова съдържание.
Георг Хегел
Дружбата се основава на сходства в характерите и интересите в общото съвместно дело, а не на удоволствието, което получаваш от личността на другия.
Георг Хегел
Деспотизмът властва единствено над безропотни подчинени. Хората придобиват характер само в свободни страни.
Клод Адриан Хелвеций
Силата е да поеме отговорността за собствената си съдба, а не да чакаш другите да го направят. Не е нужно да псуваш, да пиеш и да биеш хората и да убиваш чудовища. Позволено ти е да плачеш и да се грижиш за деца, да готвиш и да разбиваш сърцето си, да се обличаш, да излизаш и да забременееш. Но когато трябва да се вземат решения, силният характер ги взема и не чака някой друг.
Мър Лафърти
Имам късмет, че хората ми вярват, когато имам характер.
Нийл Патрик Харис
Най-ясно разкривате собствения си характер, когато описвате нечий друг.
Ники Гамбъл
Мъжествеността и женствеността се формират в хода на продължителни социални методи на дресировка, точно така, както и класовото съзнание, професионалната етика, характера и особеностите на вкуса.
Петер Слотердайк
Всеки успешно преминат тест се възнаграждава с известен растеж в интуитивното знание, укрепване на характера или посвещение в по-високо съзнание.
Пол Брънтън
Исках да играя герой, който имаше яснота и знаеше какво иска; Усетих дестилираната разлика между себе си и характера.
Райън Гослинг
Следователно матриархалното общество е упадъчно и разбито. Силно матриархалният характер на живота на негрите се дължи на моралния провал на мъжете негри, неспособността им да бъдат отговорни, да подкрепят семейството или да предоставят авторитет. Същото важи и за племената на американските индианци, които днес също са матриархални.
Раусас Дж. Ръшдуни
Мерките за прилагане на двата пакта, но особено тези на пакта, касаещи гражданските и политическите права, бяха значително отслабени до степен, в която те придобиха незадължителен характер.
Рене Касен
Наричайте го недостатък на характера - когато съм под атака, аз атакувам. Винаги.
Ричард Марчинко
Пътят не винаги е лесен, но за да завършите едно произведение до завършване, ще ви трябва силен характер, широка основа на знанието и огромна сила на убеждаване.
Сантяго Калатрава
Нашият език е отражение на самите нас. Езикът е точно отражение на характера и израстването на неговите говорители.
Сесар Чавес
Истинската вяра получава своя характер и качество от своя обект. Следователно неговата сила зависи от характера на Христос. Дори онези от нас, които имат слаба вяра, имат същия силен Христос като другите!
Синклер Фъргюсън
Смятам, че цялата архитектура има обществен характер, така че бих искал да направя публично пространство.
Тадао Андо
Най-безнадеждното дело на света е да опиташ да определиш характера на човек. Всеки индивид е плетеница от противоречия, колкото по-надарена е личността.
Теодор Драйзер
Моите истории са ориентирани към характера.
Тери Макмилан
Контрастът между характерите при най-малкото недоверие може да генерира презрение и присмех, но при най-малкото доброжелателство - необикновено приятно приятелство.
Торнтън Уайлдър
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
22
Следваща