Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Характер" - страница 6
Ставаш като това, на което се покланяш. Когато се взирате със страхопочитание, възхищение и се чудите на нещо или някого, вие започвате да придобивате нещо от характера на обекта, на който се покланяте.
Н. Т. Райт
Начинът, по който правите омлет, разкрива вашия характер.
Антъни Бурдейн
Концепцията за "изолирания индивид" е конструкция на буржоазната философия на индивидуализма и служи за прикриване на социалния характер, който производството винаги проявява.
Антъни Гидънс
Слабостта на характера е единственият недостатък, който е невъзможно да се поправи.
Франсоа дьо Ларошфуко
Бойците не се раждат. В характера е заложена предразположеност, но, мисля, че все пак боец се става.
Фьодор Емеляненко
Ако ние открием несъответствие между думите на човека и неговия характер, цялото впечатление за него става разбито и болезнено; той бунтува въображението поради липсата на единство и дори доброто в него едва ли се приема.
Чарлз Кули
Добрият характер е най-добрият надгробен камък. Тези, които са те обичали и са ти помагали, ще те помнят, когато незабравките увехнат. Издълбайте името си върху сърца, а не върху мрамор.
Чарлс Х. Спърджън
Сценичното изкуство е подобно на изкуството на портретиста: то трябва да обрисува характери.
Шарл Гуно
Автентичните християни са хора, които се отличават от другите. Характерът им изглежда по-дълбок, идеите им по-свежи, духът им по-мек, смелостта им по-голяма, лидерството им по-силно, грижите им по-широки, състраданието им по-истинско и убежденията им по-конкретни.
Бил Хайбълс
Що се отнася до мен, аз никога не успях да разбера как той [Хитлер] беше способен, с неговия немелодичен и дрезгав глас, с неговите груби, често негермански изградени изречения и с очевидна реторика, напълно противоречаща на характера на немски език, да спечели масите с речите си, да задържи вниманието им и да ги подчини за толкова ужасяващо дълго време.
Виктор Клемперер
Към средата на деня Кеселринг ми телефонира и ми казва, че вероятно ще трябва да изчакаме три или четири дни, преди нашите широкомащабни контрамерки да започнат да се прилагат. Дотогава не може да има голяма промяна на развитието в наша полза. Въпреки това Кеселринг е с добро сърце. Той е уверен и изпълнен с характер в оценката си на ситуацията и в него няма и следа от пораженчество. Казва ми също, че отношението на гражданското население донякъде се е подобрило под влияние на нашата пропаганда.
Алберт Кеселринг
Високообразованите млади хора се обучават, преподават и наблюдават във всички аспекти на живота си, с изключение на най-важния, който е изграждането на характер. Що се отнася до това, повечето университети ги оставят на мира.
Дейвид Брукс
Характерът формира живот, независимо колко неясно се живее този живот и колко малко светлина пада върху него от звездите.
Джеймс Хилман
Една жена не може да направи нищо относно външния си вид. Или е хубава, или не е. Но нейният характер е съвсем друг въпрос.
Джули Гаруд
Войната, както ни се казва, оформя характер; той решава основните въпроси на международната политика, консолидира нациите и наистина представлява основният фактор за прогреса на цивилизацията през нейните последователни етапи.
Ели Дюкомен
Оставям на милитаристите трудната задача да се опитат да ни обяснят как тези войни са служили за оформяне на характера или за насърчаване на напредъка на цивилизацията или за постигане на царуване на справедливостта на земята. Засега те не излязоха с обяснението.
Ели Дюкомен
Според мен твърде много внимание към времето води до нестабилност на характера.
Елизабет Гаудж
Противопоставен на атомизма и бихейвиоризма, системният възглед на човека го свързва отново със света, в който живее, тъй като той се възприема като възникващ в този свят и отразяващ общия му характер.
Ервин Ласло
На мен не ми е нужен играч - прекрасен човек с великолепен характер. Тези качества искам да виждам в децата си. На мен ми е нужен този, който вкарва топката в мрежата.
Жузе Моуриньо
Характерът се формира в бурните вълни на света.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Формирането на нечий характер трябва да бъде главната цел на всеки.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Фундаменталистката позиция по отношение на библейската интерпретация, с акцент върху изричния, пълен, окончателен и авторитарен характер на Писанието, е много късна, малцинствена гледна точка, съвсем не в разрез със западната традиция.
Карол Куигли
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
22
Следваща