Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Характер" - страница 4
Разбирането на живота и разбирането на хората далеч не е едно и също нещо. Голяма мъдрост е да разбираш характери и да улавяш настроения.
Балтазар Грасиан
Крайният характер на доминиращите възгледи често се прикрива от неяснотата и двусмислието на предлагания край.
Джон Ролс
Ако трябва да съм напълно искрен, бих казал, че не знам защо живея и защо не спирам да живея. Отговорът вероятно се крие в ирационалния характер на живота, който се поддържа без причина.
Емил Чоран
Няма нищо по-опасно в обществото от човек без характер.
Жан льо Рон д'Аламбер
Характера по-бързо сближава хората, отколкото ума.
Жозеф Ернест Ренан
Пътят към мъжкото сърце напоследък не е чрез храна, красота, с*кс и привлекателен характер, а чисто и просто способността да се правиш, че хич не се интересуваш от него.
Хелън Филдинг
За характера на човека може да се съди по това как се държи с онези, които с нищо не могат да му бъдат полезни, а също и с тези, които не могат да му върнат ресто.
Абигейл ван Бурен
Човекът е създаден, за да живее в обществото; отделете го от него, изолирайте го и мислите му ще се объркат, характерът му ще се ожесточи, в душата му ще се зародят стотици най-нелепи страсти, в ума му ще пуснат корени налудничави идеи – като див трънак сред пустото поле.
Дени Дидро
Лидерството е способността и волята да бъдат сплотени мъжете и жените към една обща цел и характерът, който внушава доверие.
Бърнард Монтгомъри
Повечето жени нямат характер: те са или блондинки, или брюнетки; това е най-добрият способ да ги различаваме.
Александър Поуп
Любовта не е просто връзка със специфичен човек; тя е отношение, ориентация на характера, която е определена от връзката на личността със света като цяло, а не по отношение на един "обект" на любовта.
Ерих Фром
Талантът се познава по една-единствена проява, но за да се познае характера, е необходимо дълго време и постоянно общуване.
Хайнрих Хайне
Само чрез осъществяването на велики цели човек намира в себе си великия характер, правещ го за другите мек...
Георг Хегел
Любовта е прелестна. Но тя разваля характера.
Ерих Мария Ремарк
Човек без врагове е човек без характер.
Пол Нюман
Ние оценяваме характера си като наша собственост, независимо дали той е добър и уважаван от хората или не; така трябва да се оценява и характера на другите.
Епикур
Съвършенството на характера се изразява в прекарване на всеки ден като последен в живота.
Марк Аврелий
Характерът е окончателно оформена воля.
Новалис
Никъде човек не разкрива собствения си характер толкова ярко, колкото по своя начин да изобразява характерите на другите.
Ралф Уолдо Емерсън
Създавай проблеми за себе си, ако ти е в характера, но не ги създавай за другите.
Ръдиард Киплинг
Аз съм руски композитор, и моята родина е наложила отпечатък върху характера и възгледите ми. Моята музика е плод на моят характер, и затова тя е руска музика.
Сергей Рахманинов
Преодоляването на трудността е тигелът, който формира характер.
Антъни Робинс
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
22
Следваща