Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Характер" - страница 3
Хората със силен и великодушен характер не променят своето настроение в зависимост от своето благополучие или своето нещастие...
Рене Декарт
Леността закалява характера, ако се запомни, колко усилия трябват, че да се пребори.
Тристан Бернар
Аз не умея да обичам наполовина. Аз не вярвам в полумерките и компромисите. Аз просто не мога да търпя компромиси в нищо. Аз отдавам всичко, което имам; такъв е моят характер.
Фреди Меркюри
Разумът ... противоречи на установения ред на хората и нещата от името на съществуващите обществени сили, които разкриват ирационалния характер на този ред, защото "рационалното" е начин на мислене и действие, който е насочен към намаляване на невежеството, разрушението, бруталността и потисничеството.
Херберт Маркузе
Характерът е добродетелта на тежките времена.
Шарл дьо Гол
Крайната цел на карате се състои не в победа или поражение, а в съвършенството на характера на неговите участници.
Гичин Фунакоши
Хуморът и патосът, сълзите и смехът са в най-висшия израз на човешкия характер и постижения неразделни.
Джеймс Търбър
Характера - това е основа на щастието, а щастието - това е фундамент на характера.
Джордж Сантаяна
Животът ни предизвиква нашия характер и вие разбирате повече за себе си, докато продължавате.
Джоузеф Камбъл
Голяма част от неговите [висши аритметични] теории черпят допълнителен чар от особеността, че важни положения, с отпечатък на простота върху тях, често се откриват лесно чрез индукция и въпреки това имат толкова дълбок характер, че не можем да намерим демонстрациите. до след много напразни опити; и дори тогава, когато успеем, това често е чрез някакъв досаден и изкуствен процес, докато простите методи могат дълго да останат скрити.
Карл Фридрих Гаус
Добър начин да съдиш за характера и ума на човек е по избора му на книги и приятели.
Клод Адриан Хелвеций
Характерът на всеки човек оказва влияние и върху щастието на другите хора, в зависимост от това дали има свойството да им носи вреда или полза.
Адам Смит
Човек с истински характер е този, който от една страна си поставя съществено съдържателни цели, а от друга твърдо се придържа към тези цели, понеже неговата индивидуалност би загубила своята същност, ако той бъде принуден да се откаже от тях.
Георг Хегел
Актьорите са способни да изиграят всеки характер именно затова, защото са съвсем лишени от такъв.
Дени Дидро
Ако човек стане след като е паднал - това не е физика, това е характер.
Майк Тайсън
Бедата е тогава, когато някой е умен, но не е надарен със силен характер.
Никола дьо Шамфор
Човек без твърди правила почти винаги е лишен и от характер: има ли в него характер, той ще почувства, че са му необходими правила.
Никола дьо Шамфор
Царството не е аморфна смесица от региони, а тясно организирана държава, в която характерът на един регион е близък до този на неговия съсед. Има малко остри граници. По-скоро пейзажът до голяма степен се характеризира с преходи...
Питър Аткинс
Бодрото и весело разположение на духа е не само богат източник на жизнено наслаждение, но и в същото време и силна защита на характера.
Самюъл Смайлс
Много, твърде много в шахмата зависи не само от умението да играеш, но и от характера.
Тигран Петросян
Уменията могат да се учат. Характер, който или имаш, или нямаш.
Антъни Бурдейн
Под велик човек обаче имаме предвид човек, който поради своите духовни дарби, своя характер и други качества заслужава да бъде наречен велик и който в резултат печели силата да влияе върху другите.
Фредрик Байер
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
22
Следваща