Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Характер" - страница 11
С годините нашият характер почти не се мени, и във всяка възраст ние сме способни да натворим грешки. Косите посивяват по-бързо, отколкото ние се избавяме от своите слабости.
Морис Дрюон
Съдба и характер - различни названия на едно и също понятие.
Новалис
Тъй като депресията е генетично биологично заболяване, като диабет или ниско ниво на щитовидната жлеза, това не е липса на характер, мързел или нещо, от което мога да се "откъсна" - това би било като да се опитам да се откъсна от зъбобол.
Питър МакУилямс
За характера на мъжа най-добре съответства здравето на неговата жена.
Сирил Конъли
Всяка физическа теория винаги носи временен характер в този смисъл, че се явява само хипотеза, която не можеш да бъде доказана.
Стивън Хокинг
Вдъхновението дава образ, но не го поставя. И за да го постави, трябва да се наблюдава с непоклатимо търпение и без опасен пристрастен характер на звучене на думите.
Федерико Гарсия Лорка
На ръководна позиция характерът често е по-важен от знанията или интелигентността.
Хелмут Кол
Технологичната рационалност разкрива своя политически характер, тъй като се превръща в голямо средство за по-добро господство, създавайки истинска тоталитарна вселена, в която обществото и природата, умът и тялото се поддържат в състояние на постоянна мобилизация за защита на тази вселена.
Херберт Маркузе
Когато не видите края на несправедливостите, които трябва да понесете, характерът не се подобрява.
Чарлз Дикенс
Човекът на характера намира особена привлекателност в затруднение, тъй като само като се сблъска с трудности, може да осъзнае своите възможности.
Шарл дьо Гол
Дрехите ми имат история. Те имат самоличност. Те имат характер и цел. Ето защо те се превръщат в класика. Защото продължават да разказват история. Те все още го правят.
Вивиан Уестууд
Имам голяма любов към скорпионите. Те ми се сториха много хубави и скромни същества с възхитителен характер като цяло.
Джералд Даръл
...жената без характер е скучна.
Джеръм К. Джеръм
След тридесет години женствеността все още е задължителна за жените - и се превърна в опция за мъжете - докато истинската женственост остава гротескна до степен на непристойност. Междувременно цената на малкия напредък към половото равенство е отричането на женствеността като всякакъв вид отличителен характер.
Джърмейн Гриър
Характер на войната за увеличаване на изпълнителната власт за сметка на законодателната власт.
Александър Хамилтън
Любовта към родната земя засилва нашия индивидуален и национален характер.
Александър Хамилтън
Според мен, най-лошият, най-жестокият по отношение на пациент, даже ако той се отличава със силен характер се явява този вариант, когато му се съобщава точно количество месеци или години.
Елизабет Кюблер-Рос
Характера ни кара да станем от леглото, придържането ни помага да действаме, а дисциплината ни позволява да стигнем до край.
Зиг Зиглар
Човек живее само за да учи, а дали се учи на добро или лошо зависи само от характера на съдбата му.
Карлос Кастанеда
Винаги съм безпределно щастлив, когато играейки някого, аз мога да се изгубя в чуждият характер и за известно време да забравя себе си.
Кевин Бейкън
Това, че показвате характер, не означава, че имате много този от характер.
Куентин Тарантино
Най-важната черта на моя характер, определила успеха ми, това е способноста да оспорвам общоприетите истини, съмнявайки се в експертите и задавайки въпроси на авторитетите.
Лари Елисън
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
22
Следваща