Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Характер"
Хората си мислят, че характерът им зависи от датата на раждане, зодията, цвета на очите и името, но съвсем забравят за възпитанието.
Антъни Хопкинс
Характерът е като дърво, а репутацията е неговата сянка. Ние се грижим за сянката, но всъщност трябва да се грижим за дървото.
Ейбрахам Линкълн
Мечтите – това са крайъгълните камъни на нашия характер.
Хенри Дейвид Торо
Срещата на два характера е като взаимодействието между две химически вещества: ако има реакция и двете се трансформират.
Карл Густав Юнг
В характера, в манерите, в стила, във всичко прекрасно е простотата.
Хенри Лонгфелоу
Не ме е грижа за това какво мислят другите за това, което правя, но ме е грижа какво аз мисля, за това което аз правя. Това е именно характерът.
Теодор Рузвелт
В усамотение можеш да придобиеш всичко, с изключение на характер.
Стендал
Нищо не показва характера на човека повече от това, на което той се смее.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Друг недостатък на човешкия характер е това, че всеки иска да строи, а никой не иска да се занимава с поддръжка.
Кърт Вонегът
Формирането на характера започва от детството и продължава до самата смърт.
Елинор Рузвелт
Характер, който в живота обикновено се нарича "приятен", е съставен от вежливост и фалш.
Александър Поуп
Истинският характер на човек се появява, когато се напие.
Чарли Чаплин
Аз не съм актриса която изгражда характер. Аз играя себе си.
Мери Тайлър Мор
Щастието е дело на съдбата, ума и характера.
Николай Карамзин
Характерът е най-важният елемент на красотата.
София Лорен
Щастлив е този, който така е устроил своето съществуване, че то да съответства на особеностите на неговият характер.
Георг Хегел
Лесно е да си мил, дори и пред враг - от липса на характер.
Даг Хамаршелд
Повече се вълнувайте от своя характер, а не толкова от репутацията, защото характерът е това, което в действително сте, докато репутацията е само това, което другите мислят за вас.
Джон Удън
Трябва да имаш сила на характера за да говориш и правиш едно и също.
Александър Херцен
Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
Артур Шопенхауер
Не е вярно, че страданието облагородява характера; понякога това прави щастието, но от страданието в повечето случаи хората стават дребнави и отмъстителни."
Уилям Съмърсет Моъм
Слабостите на характера обичайно се проявяват по време на шахматна партия.
Гари Каспаров
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
22
Следваща