Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Принцип" - страница 4
По принцип е много по-срамно да загубиш добра репутация, отколкото никога да не си я имал.
Плиний Стари
Демокрацията е основана на идеята, че власта по принцип е опасна, и е важно да не се дава възможност на един човек или група от хора да имат твърде много власт и твърде дълго.
Олдъс Хъксли
Олимпизмът се стреми да създаде начин на живот, основан на радостта, открита в усилията, образователната стойност на добър пример и уважение към универсалните основни етични принципи.
Пиер дьо Кубертен
Проявявайки милосърдие е нужно да се придържаш към главният принцип: помагай на този, който е способен да помогне сам на себе си.
Андрю Карнеги
Първият принцип на успеха е желанието - да знаеш какво искаш. Желанието е засаждането на вашето семе.
Робърт Колиър
Аз съм радикал в мисълта (и принципа) и консерватор в метода (и поведението).
Ръдърфорд Хейс
Властта без принцип е безплодна, но принципът без сила е безполезен. Това е партия на правителството и аз ще я ръководя като партия на правителството.
Тони Блеър
Първият принцип на цивилизованата държава е, че властта е легитимна само когато е по договор.
Уолтър Липман
Правилата не са непременно свещени, принципите са.
Франклин Делано Рузвелт
Науката може да унищожи религията, като я игнорира, както и опровергае нейните принципи.
Артър Кларк
Либерализмът е религия. Неговите принципи не могат да бъдат доказани, демонстрирана е способността му за отпадъци и унищожаване. Но дава усещане за духовна честност на малка или никаква цена.
Дейвид Мамет
Хората са глупаво доверчиви... Всяка реклама в света се основава на три принципа: "Добро, много и даром". Ето защо, може да даде лошо, малко и скъпо.
Александър Грин
Знаете ли какъв е моят принцип на пътя? Полицията не ме е видяла значи не съм го направил!
Джордж Карлин
Когато спечелих повече пари, отколкото ми беше необходимо за себе си и семейството си, създадох фондация за популяризиране на ценностите и принципите на свободно и отворено общество.
Джордж Сорос
Няма единствен източник на вдъхновение. Истинският източник - това е моето светоусещане, принципи, които ме ръководят в живота.
Джорджо Армани
Правя разлика между маниерите и етикета - маниерите като принципите, които са вечни и универсални, етикетът като специфичните правила, които са произволни и различни в различни времена, различни ситуации, различни култури.
Джудит Мартин
Болшевизмът и фашизмът са, разбира се, борба с два края, а не борба на два принципа.
Дон Аминадо
Принципите... представляват не само спекулативно правило, но и осъзнато чувство.
Имануел Кант
Всичко, което научих като актьор, по принцип съм прилагал в писането.
Куентин Тарантино
Първите отношения, в които по необходимост индивидът влиза с другите, това са семейните отношения. Тези отношения наистина имат и правна страна, но тя е изцяло подчинена на моралната страна, на принципа на любовта и доверието.
Георг Хегел
Основата на хорските нрави съвсем не се заключава в умозрителните принципи, а във вкусовете и чувствата.
Клод Адриан Хелвеций
Не като много велик философ, нито като красноречив ретор, нито като граматик, обучен в най-висшите принципи на сърцето си, се стремях да напиша тази работа, а като архитект, който се е потопил само в тези изследвания.
Витрувий
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
22
Следваща