Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Принцип" - страница 11
Ако разумът е дар от небето и ако това същото може да се каже за вярата, значи небето ни е спуснало два дара, които са несъвместими и противоречиви един на друг. За да се отстрани тази трудност, трябва да се признае, че вярата е химеричен принцип, несъществуващ в природата.
Дени Дидро
Твоята принципност ми напомня годините на моята младост, още повече, че тези принципи представляваха единственото, което имах. Не притежавах ловкост и това е лесно да се обясни.
Хайнрих Маркс
Има ли по принцип необходимост от огледала? За да узнаем дали сме симпатични и красиви, е достатъчно да затворим очи и да попитаме своя ум и сърце.
Джани Родари
Виждаме колко много евроатлантически страни всъщност поеха по пътя на изоставяне на своите корени, включително християнските ценности, които са в основата на западната цивилизация. Отричат се моралните принципи и всякаква традиционна идентичност – национална, културна, религиозна и дори правна. Провежда се политика, която поставя на едно ниво голямото семейство и еднополовото партньорство, вярата в Бог и вярата в Сатаната.
Владимир Путин
Но сега не говорим за помилване, сега говорим за определени политически сили. Нямат програма за развитие на страната. Имат ли нещо положително и какво ми харесва по принцип? Това е, че те излагат проблеми и това е наистина добре, правилно е и трябва да се направи. Но за положителното развитие на страната това не е достатъчно, съвсем недостатъчно. Защото самото съсредоточаване на вниманието върху проблемите не просто не е достатъчно, но дори е опасно, защото може да доведе до сигурно разрушение, а ние имаме нужда от съзидание.
Владимир Путин
Тези, които ценят своята свобода, които признават и зачитат равното право на своите съседи да бъдат свободни и да живеят в мир, трябва да работят заедно за триумфа на закона и моралните принципи, за да могат мирът справедливостта и доверието да надделеят в света.
Франклин Делано Рузвелт
Армията е струпване на въоръжени мъже, длъжни да се подчиняват на един. Всяка промяна в правилата, която накърнява този принцип, отслабва армията.
Уилям Шърман
Целта на живота е месо. Самият живот е месо. Животът почива върху друг живот. Имаше два вида животни: едни, които ядат, и други, които биват изяждани. Законът за хищниците гласеше: "Изяж или ще бъдеш изяден". Вълчето не можеше да определи закона в такива ясни и точни понятия, а и не се занимаваше с основните принципи, върху които почиваше този закон. То дори не мислеше за закона – спазваше го, без изобщо да мисли за него.
Джек Лондон
Богатият може да има всякакви принципи.
Марк Твен
Успокоих чувствата си към други компании, които изпълняват моите произведения. Никога по принцип не съм бил против моите балети да се танцуват от други компании. По-скоро е, че ни липсват време, пространство и пари, за да гарантираме, че те са направени добре. За мен единственият грях е посредствеността.
Марта Греъм
На който не са ясни принципите, при него не само има объркване в главата му, но и глупост в делата му.
Николай Чернишевски
Свещената формула на позитивистите: любовта като принцип, редът като основа, прогреса като цел.
Огюст Конт
Важно е да бъдеш принципен. Лесно е да имаш принципи, когато си богат. Много по-трудно е да си го позволиш, когато си беден.
Рей Крок
По принцип не съм чувствителен човек, но съм по-чувствителна към другите и към това, през което преминават. Не знам дали това е най-здравословното нещо, но това е истината.
Риана
И така, основният принцип е да не се заблуждавате. И най-лесно е да се заблудите. Тук трябва да бъдете много внимателни. И ако не се заблуждавате, ще ви бъде лесно да не заблудите други учени. Просто се нуждае от обикновена честност.
Ричард Файнман
Когато интелигент прави нещо заради принципа, то означава, че след половин час и той самият и всички обкръжаващи го ще трябва да приемат валериан.
Антон Макаренко
Цялата Вселена се крепи на любовта, хармонията и сътрудничеството. Ако използваш мислите си в съгласие с тези принципи, ще преодолееш всяко препятствие.
Уейн Дайър
И принципът, който отличава демокрацията от всички други форми на управление, е, че при демокрация опозицията не само се толерира като конституционна, но трябва да се поддържа, защото всъщност е необходима.
Уолтър Липман
Тридесет години назад се е считало, че частният живот на президента е неприкосновен в два случая - когато става въпрос за молитва и за риболов. Втората част от този принцип сега, уви е изгубена.
Хърбърт Хувър
Аз съм консервативен републиканец, но вярвам в демокрацията и отделянето на църквата от държавата. Консервативното движение се основава на простия принцип, че хората имат право да живеят живота си както искат, стига да не нараняват никого в процеса.
Бари Голдуотър
Консервативното движение, към което се присъединявам, има като един от основните си принципи убеждението, че правителството трябва да стои настрана от личния живот на хората. Правителството управлява най-добре, когато управлява най-малко - и стои настрана от невъзможната задача да законодателства морала. Но законодателстването на нечия версия на морала е точно това, което правим, като поддържаме дискриминацията срещу гейовете.
Бари Голдуотър
Големите решения на правителството не могат да бъдат продиктувани от опасенията на религиозните фракции. Успяхме в продължение на 205 години да държим държавните дела отделени от безкомпромисния идеализъм на религиозните групи и не трябва да спираме сега. Оттеглянето от това разделение би нарушило принципите на консерватизма и ценностите, върху които създателите са изградили тази демократична република.
Бари Голдуотър
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
22
Следваща