Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Принцип"
По въпросите за стила плавай по течението, по въпросите за принципите стой твърдо, като скала.
Томас Джеферсън
По-лесно е да се бориш за принципите си, отколкото да живееш според тях.
Алфред Адлер
Всички ние се раждаме за любов, това е принципа на съществуването и единствената негова цел.
Бенджамин Дизраели
Главния принцип на моята външна политика - добро управление вътре в страната.
Уилям Гладстон
Това са моите принципи и ако не ви харесват... е, имам и други.
Граучо Маркс
Обичам хората повече от принципите, а хората без принципи повече от всичко друго.
Оскар Уайлд
По принцип конституционният държавник е човек с общи мнения и необичайни способности.
Уолтър Бейджхот
Аз не вярвам в принципите, но вярвам в заинтересованоста.
Джеймс Ръсел Лоуел
По принцип аз съм за всичко, което ви върши работа през нощта, било то молитва, транквиланти или Джак Данелс.
Франк Синатра
Хората, които управляват в момента, са забравили първия принцип на отворено общество, а именно, че може да грешим и че трябва да има свободна дискусия. Че е възможно да бъдеш против политиките, без да си непатриотичен.
Джордж Сорос
Принципът на братството на човека е нарцистичен... тъй като основанията за тази любов винаги са били предположението, че трябва да осъзнаем, че сме еднакви през целия свят.
Джърмейн Гриър
Когато хората не са съгласни по принцип, те не са съгласни поради дреболии.
Дон Аминадо
Знанието на някои принципи леко замества незнанието на някои факти.
Клод Адриан Хелвеций
Всички брачни двойки трябва да научат изкуството на битката така, както трябва да научат изкуството на любовта. Добрата битка е обективна и почтена - без жестокости и озлобление. Добрата битка е здравословна и конструктивна и внася в брака принципите на равноправното партньорство.
Ан Ландърс
Нашите различия са политики; нашите споразумения, принципи.
Уилям Маккинли
Парадоксален, но дълбоко верен и важен принцип на живота е, че най-вероятният начин за постигане на целта е да се цели не самата цел, а някаква по-амбициозна цел извън нея.
Арнолд Джозеф Тойнби
И тъй като геометрията е правилната основа на цялата живопис, реших да преподавам нейните начала и принципи на всички млади, желаещи за изкуство.
Албрехт Дюрер
Има повече егоизъм и по-малко принципи сред членовете на Конгреса, отколкото имах представа, преди да стана президент на САЩ.
Джеймс Полк
Ако двама почтени човека спорят за принципи, и двамата са прави.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Характерът е способност да се действа съгласно принципите.
Имануел Кант
Искам да умра роб на принципите, не на хората.
Емилиано Сапата
Всеки, който веднъж е провъзгласил насилието за свой метод, неумолимо трябва да избере лъжата за свой принцип.
Александър Солженицин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
22
Следваща