Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Степен" - страница 17
Моята рационално емоционална поведенческа терапия (РЕПТ) беше една от малкото терапии, които произлизаха отчасти или до голяма степен, защото исках да бъда кратка и ефективна. И затова от самото начало бях активен и директивен. Опитах се да покажа на хората някакво централно мастурбационно ядро на тяхната философия и да ги накарам да работят за промяната й когнитивно, емоционално и поведенчески.
Албърт Елис
Това може би показва, че условното самочувствие, както казах от много години, е коварна, истинска болест, до такава степен, че дори будистите небрежно го промъкват и понякога насърчават своите клиенти да го постигнат.
Албърт Елис
Бих искал да имам деца до известна степен, но честно казано нямам време да заведа децата на проклетия мач с топка. Така че щеше да има повече недостатъци, отколкото предимства за тях.
Албърт Елис
Когато бях на 16 започнах да водя дневник, в който записвах разногласията си с известните философи. Не настоявах, че те грешат, че аз съм прав и трябва да надделея. Просто се съгласявах и несъгласявах с тях. Мислех, че има голяма степен на вероятност аз да съм прав, а някои други мислители грешат. Но не бях позитивен за това.
Албърт Елис
Ако човешките емоции до голяма степен са резултат от мисленето, тогава човек може значително да контролира чувствата си, като контролира мислите си - или чрез промяна на интернализираните изречения, или саморазговор, с които до голяма степен е създал чувството на първо място.
Албърт Елис
Кабала може да бъде определена като система на философията, която обхваща определени мистични интерпретации на Писанието и метафизични и духовни същества... Много се използва от нея в напредналите степени и цели Ритуали са изградени по нейните принципи.
Албърт Маккей
Този закон... определя границите на конкуренцията в общността на живота. Можете да се състезавате в пълната степен на възможностите си, но не можете да ловите конкурентите си или да унищожавате храната им или да им отказвате достъп до храна. С други думи, можете да се състезавате, но не и да водите война.
Дениъл Куин
Бях щастлив, но щастлив е дума за възрастни. Не е нужно да питате дете за щастие, вие го виждате. Те са или не са. Възрастните говорят, че са щастливи, защото до голяма степен не са. Да говорим за това е същото като да се опитваме да хванем вятъра. Много по-лесно да го оставите да духа навсякъде.
Джанет Уинтерсън
Ние сме нация имигранти, юрган от много цветове и успяхме в продължение на повече от два века да създадем начин на живот, който дава възможност за разумна степен на мобилност нагоре, който награждава индивидуалната свобода, насърчава свободата на религията и наистина цени равни права за всички граждани.
Джей Парини
Политиката на санкциите на Америка е до голяма степен последователна и в известен смисъл възхитителна. Прилагайки икономически ограничения, ние обозначаваме най-потискащите и опасни правителства в света парии. Ние измиваме ръцете си от злото, отказвайки да помогнем на деспотите да финансират отстъпленията си, дори на цената на себе си за някакъв икономически растеж.
Джейкъб Уайсбърг
Събирането на книги е до голяма степен самотна, предимно мъжка и напълно поглъщаща дейност.
Джейкъб Уайсбърг
Никога не знаеш каква степен на свобода всъщност ти дават белезниците.
Дж. Г. Балард
За да изпълни мисията си, ФБР разчита до голяма степен на своите правоприлагащи и разузнавателни партньори по цялата страна и по света. Комбинирайки нашите ресурси и колективния ни опит, ние сме в състояние да разследваме заплахите за националната сигурност, които преминават както географски, така и юрисдикционни граници.
Джеймс Коми
Винаги съм обичала научна фантастика, фентъзи, манга, комикси; така че предполагам, че до известна степен тези неща влияят на личната ми представа за това, което изглежда добре, което определено не е на всички останали.
Джейн Голдман
Преди всичко е необходимо да се разбере, че общественият ред - редът на тротоара и улицата - в градовете не се спазва до голяма степен от полицията, а от сложна, почти безсъзнателна общност на доброволно наблюдение и ограничаване на обикновените хора.
Джейн Джейкъбс
Фактор, който до голяма степен подпомага отварянето на енергия на практика, е упражненията и грижите за физическото тяло.
Джак Корнфийлд
Всеки и всичко е в една или друга степен е наш учител.
Джак Корнфийлд
Защото да познаеш библиотеката на човек, до известна степен е да познаваш ума му.
Джералдин Брукс
Виждате ли - продължи той, - някои хора живеят цял живот, без да знаят кой път е правилен. Те са подтиснати от този или онзи вятър и никога не знаят къде отиват. Това е до голяма степен съдбата на обикновените хора - тези, които нямат избор пред съдбата си. За тези от нас, родени като самураи, животът е нещо друго. Ние знаем пътя на дълга и го следваме без съмнение.
Джон Алин
Идеята зад метаиндукцията е, че всички наши теории са фундаментално временни и евентуално погрешни до известна степен.
Джон Брокман
Благодарността е ключът, който отваря вратата на сърцето ви, който позволява на неизползвания и вдъхновяващ потенциал на любовта да излъчи и да изчисти съзнанието ви от всякакви замъгляващи несигурности, които могат да ви попречат да живеете най-невероятния и необикновен живот и мечта. Когато сте благодарни за това, което имате, получавате повече, за които да сте благодарни. Вашият живот е изпълнен до степента на вашата благодарност.
Джон Демартини
Всяка победа увеличава степента на възможното ни поражение.
Джон Едуард Уилямс
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
22
Следваща