Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Степен" - страница 16
Започнах да правя докторска степен и тогава си помислих: "Всъщност не искам да прекарвам цялото това време самостоятелно в библиотеката."
Гейл Хъниман
Кажете ми колко искате да знаете и аз ще ви кажа с каква степен на точност можете да прецените каквото и да било.
Гийермо Мартинес
Много малко хора използват стационарни телефони за почти всичко. Така че, когато говорите за неща като онлайн чат и съобщения и имейли в социалните медии, това, за което наистина говорите, е пълната степен на човешка комуникация.
Глен Грийнуолд
Геният на безкрайната военна машина на Америка е, че като се учи от неприятността на протестите във войната във Виетнам, тя направи разходите за война до голяма степен невидими.
Глен Грийнуолд
Зрелият стремеж е свързан с далечни цели. По този начин процесът на ставане до голяма степен е въпрос на организиране на преходни импулси в модел на стремеж и интерес, в който елементът на самосъзнанието играе голяма роля.
Гордън Олпорт
В значителна степен всички малцинствени групи страдат от едно и също състояние на маргиналност с нейните преследващи последици от несигурност, конфликт и раздразнение.
Гордън Олпорт
В Съединените щати и само в малко по-малка степен във всички останали богати и икономически прогресиращи западни държави през всички времена общественият дебат е доминиран от привържениците на "свободната" икономика.
Гунар Мюрдал
Съдбата на народа се ръководи в по-голяма степен от умрелите поколения, отколкото от живите.
Гюстав Льобон
Влиянието на лидерите се дължи в много малка степен на аргументите, които използват, но в голяма степен на техния престиж. Най-доброто доказателство за това е, че ако по някакви обстоятелства загубят престижа си, влиянието им изчезва.
Гюстав Льобон
Хората са честни само до степента, която им подхожда (включително желанието им да се харесат на другите).
Дан Ариели
...дайте да си признаем: комиците - това са ако не най-висшата, то в крайна степен най-удобната степен на еволюцията, това са най-оцеляващите хора, с мощен инстинкт за самосъхранение. Венец, на общото творение.
Дани Де Вито
Повечето работни места изискват известна степен на креативност и гъвкаво мислене.
Даниел Левитин
Напълно мисля, че имаме бъдеще на планетата. Просто мисля, че трябва да се измъкнем от западното мислене, което до голяма степен се основава на дуализмите.
Даниел Пинчбек
Здравните грижи са проблем на дизайна. Зависимостта от чужд петрол е дизайнерски проблем. До известна степен бедността е проблем на дизайна. Нуждаем се от дизайнерски мислители, за да решим тези проблеми и повечето хора, които са на позиции на политическа власт, не са меко казано дизайнерски мислители.
Даниъл Пинк
Човек не пораства, когато свещите му върху тортата престанат да се събират, а когато осъзнаят, че родителите му са до голяма степен прави.
Даря Донцова
Водните животни страдат от недостатъка, че не могат да крещят, когато изпитват болка, така че ни е трудно да преценим степента на тяхната агония. Ако рибите можеха да крещят, риболовът чисто за спорт би бил забранен незабавно.
Дезмънд Морис
Преобладаващото мнение е, че гениите са до голяма степен изградени, а не родени.
Дейвид Брукс
Известният холандски балон с лалета до голяма степен включваше безумната търговия с опции за покупка или продажба на луковици - предшественик на съвременните опции за акции - вместо сделки, включващи действителните цветя.
Дейвид Енрич
Човешкият мозък е изложен на особено висок риск от увреждане от свободните радикали поради високата си степен на метаболизъм в сравнение с други тъкани, като същевременно липсват нивата на антиоксидантна защита, открити другаде в тялото.
Дейвид Пърлмътър
Щастието се изживява до голяма степен в стремежа към цел, а не в постигането на нещата, защото нашата природа е винаги да искаме да продължим към следващото начинание.
Албърт Елис
Каквото и да е, аз все още до голяма степен съм създателят и владетелят на моята емоционална съдба.
Албърт Елис
Животът наистина е труден, отчасти поради реалните трудности, които трябва да преодолеем, за да оцелеем, и отчасти поради собственото ни вродено желание винаги да се справяме по-добре, да преодоляваме нови предизвикателства, да се самоактуализираме. Щастието се изживява до голяма степен в стремежа към цел, а не в постигането на нещата, защото нашата природа е винаги да искаме да продължим към следващото начинание.
Албърт Елис
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
22
Следваща