Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ясен" - страница 7
Хората първо усещат нещата, без да ги забелязват, след това ги забелязват с вътрешно страдание и смущение и накрая разсъждават върху тях с ясен ум.
Джамбатиста Вико
Ясно е, че ако Господ не реши да ни се обясни, което често не прави, Неговата мотивация и цели са извън обсега на смъртния човек. Това на практика означава, че много от нашите въпроси - особено тези, които започват с думата "защо" - засега ще трябва да останат без отговор.
Джеймз Добсън
Ясно е, че Писанието ни казва, че ни липсва способността да схванем безкрайния разум на Бога или начина, по който Той се намесва в живота ни. Колко арогантно от нас да мислим по друг начин! Опитът да се анализира Неговото всемогъщество е като амеба, опитваща се да разбере поведението на човека.
Джеймз Добсън
Политически погледнато, винаги е по-лесно да отделите пари за бедствие, което вече се е случило, с ясно разпознаваеми жертви, отколкото да инвестирате пари в защита срещу нещо, което може или не може да се случи в бъдеще.
Джеймс Суровецки
Винаги съм бил много ясна: никога не искам да бъда известна само като нечия приятелка.
Джейн Фалън
Плувам в море от думи. Те обикалят около мен и през мен и чрез процес, който не ми е напълно ясен, някаква деликатна скрита мембрана изтегля нещата, които са необходимото условие на живота ми.
Джералдин Брукс
След това трябва да е съвсем ясно, че не съществуват като цяло критерии за разграничаване на реалното от нереалното.
Дж. Л. Остин
Никой не е способен да мисли ясно със стиснати юмруци.
Джордж Нейтън
Урокът е ясен: колкото и непрактично да звучи, най-сигурният и сигурен начин да водите живота си е да следвате мечтата си.
Дъглас Блок
Но не е ли ясно: блаженството и завистта - това са числител и знаменател на дроб, наречена щастие.
Евгений Замятин
Когато не съм майка тигрица, аз съм професор в юридическия факултет на Йейл и ако едно нещо ми е ясно от годините на преподаване, това е, че има много начини да се създадат страхотни деца. Имам невероятни ученици; някои от тях имат строги родители, други имат снизходителни родители, а много идват от семейни ситуации, които се противопоставят на лесното описание.
Ейми Чуа
Ние и други групи виждаме ясни статистически връзки между недостига на теломери и риска от различни заболявания, които стават много често срещани, като сърдечно-съдови заболявания, диабет и някои видове рак.
Елизабет Блекбърн
Не е страшно, ако не знаеш, какво искаш в живота. По-важно е ясно да си представиш, какво НЕ искаш.
Ема Стоун
Прав си да не срещнеш погледа ми, милорд, защото тогава виждам сърцето ти твърде ясно. Това е огледало, което запазва образа, който е отразил.
Алесандро Калиостро
Ясно е, че Евангелието на Юда се е присъединило към другите грандиозни открития, които взривяват мита за монолитно християнство и показват колко разнообразно и завладяващо е било ранното християнско движение всъщност.
Илейн Пейджълс
Ценностите на исляма се изразяват от мюсюлманите ясно. 11 септември промени света и постави мюсюлманите в центъра на вниманието.
Карън Армстронг
Когато аутизмът на сина ни беше диагностициран на 2-годишна възраст, нямаше ясна прогноза. Дори не знаехме дали някога ще се научи да говори. Но намерихме талантливи хора, които да работят с него, и той се подобри, първоначално бавно, а след това по-бързо.
Клер Лазебник
Бях очарован от поклонниците на Дикенс, които упорито отричат, че той е направил нещо лошо по отношение на съпругата си, въпреки че е записано ясно, че той е направил.
Клеър Томалин
Няма достойнство при отсъствието на ясни и категорични понятие за общото благо.
Дени Дидро
Образованието трябва да бъде вярно, пълно, ясно и трайно.
Ян Амос Коменски
Въпреки че си твърде одарен от природата ... ясният ти ум, чистотата на чувства и твоята непоквареност няма да ти позволят да свърнеш от правия път.
Хайнрих Маркс
Колкото и голям да е опитът ми, не мога аз да ти съставя съвсем ясен план с всички детайли.
Хайнрих Маркс
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
23
Следваща