Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ясен" - страница 2
Аз не искам да съм ясен, аз искам да бъда разбран.
Никита Михалков
В човешката личност има нещо, което се възмущава от нещата, които са ясни и обратно, нещо, което е привлечено от пъзели, енигми и алегории.
Стенли Кубрик
Съвсем ясно, нашата задача е предимно метафизична, защото тя е как да накараме цялото човечество да се образова достатъчно бързо, за да генерира спонтанно социално поведение, което ще избегне изчезването.
Бъкминстър Фулър
Ако една жена участва в нещо, знам, че всичко ще е наред. Ясно ми е, че жените управляват света.
Габриел Гарсия Маркес
Воин счита себе си за мъртъв, така че няма какво да губим. Най-лошото вече му се е случило, следователно той е ясен и спокоен; съдейки го по действията си или по думите му, човек никога не би подозирал, че е бил свидетел на всичко.
Карлос Кастанеда
Целта е ясна - сигурност и платежоспособност. Страната има право и на двете.
Дуайт Айзенхауер
Не изследвай тъмното, ако си пренебрегнал ясното.
Менандър
Проблемът с лъжата и измамата зависят изцяло от ясната представа за истината, които лъжецът и измамникът искат да скрият.
Хана Аренд
Смешно, когато най-накрая се сблъскахте с реалността, беше невероятно колко ясно можете да видите нещата.
Мери Хигинс Кларк
Не е достатъчно да разберем или да видим ясно. Бъдещето ще бъде оформено в арената на човешката дейност от желаещите да обвържат ума и телата си със задачата.
Робърт Кенеди
Ясно е, че икономиката, ако въобще е наука, трябва да е математическа наука.
Уилям Стенли Джевънс
Скоро стана ясно, че сме били на прага на откритието.
Хауърд Картър
Да бъдем ясни, аз съм силна жена.
Бетани Франкел
Въпреки че паметта ми избледнява, много ясно си спомням две неща: аз съм голям грешник и Христос е велик Спасител.
Джон Нютън
Паника: Силно подценен капацитет, благодарение на който хората могат ясно да посочат, че нещо не е наред. Като се има предвид главата им, повечето хора се паникьосват с голямо достойнство и въображение. Това може да се нарече демократичен израз или практически здрав разум.
Джон Ралстън Сол
Множество думи са може би най-страхотното средство за замъгляване и затъмняване на мисълта. Няма мисъл, колкото и да е важна, която да не може да се изрази ясно с 200 думи.
Ерик Хофер
Ясно е, че всяка цивилизация претърпява процес на историческа промяна. Можем да видим, че цивилизацията възниква, преминава през дълъг опит и в крайна сметка изчезва.
Карол Куигли
Англичаните нямат много добра дикция. Във Франция трябва да произнесяте всичко много отчетливо и ясно, така че обучението по френски от най-ранна възраст ми помогна извънредно много.
Вивиан Лий
Ясно си спомням собственото си детство... Знаех ужасни неща. Но знаех, че не трябва да позволявам на възрастните да знаят, че знам. Това ще ги уплаши.
Морис Сендак
Математическата теория не трябва да се счита за завършена, докато не я направите толкова ясна, че да можете да я обясните на първия човек, когото срещате на улицата.
Давид Хилберт
Ако вие мислите ясно, вие ще пишете ясно, ако вашата мисъл е ценна, ще бъде ценно и вашето съчинение.
Джек Лондон
Ако пътят пред вас е ясен, вероятно сте на някой друг.
Джоузеф Камбъл
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
23
Следваща