Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ясен" - страница 19
Ваше височество забравяте, че виждам толкова ясно в сърцето ви какво се случва сега, както видях как вашата карета идва от манастира на кармелитите, обикаля града и спира под дърветата на петдесет крачки от къщата ми.
Алесандро Калиостро
... сляпата жестокост и ясното съзнание са несъвместими.
Жорж Батай
Всички знаем какво е свобода, докато не се опитаме да я кажем силно и ясно.
Зигмунд Бауман
Ясно е, че смисълът може да не е нещо, което откриваме. Не намерихме смисъл нито в смъртта на сина ни, нито в смъртта на безброй други. Най-много можехме да се надяваме, че ще успеем да създадем смисъл.
Илейн Пейджълс
Хората, които се чувстват комфортно с много ясни граници и групови определения, не харесват нестабилността и неяснотата на хората, които казват, че са по-напреднали християни, или не е нужно да правят това, което казва епископът.
Илейн Пейджълс
Не е ясно защо се е родил, глупаво е прекарал определеното време и след това нелепо е умрял.
Иля Стогоff
Сега той имаше само едно желание - умираше, да погледне в ясното небе.
Инка Парай
Но мисълта, че освен нашия съвместен живот, тя може да има свой таен живот, по някаква причина, изобщо не ме плашеше. Напротив, той имаше някакъв собствен чар, тъй като хвърляше сянка на мистерия върху това, което ми се струваше ясно и утвърдено от години.
Йенс Кристиан Грьондал
Винаги има по-широка картина. Винаги има нещо извън системата, върху която се концентрирате. Никога не забравяй това. Няма ясни граници. Животът не спира до границите на масата. И винаги има повече от шест джоба, в които можете да попаднете. Винаги има нещо отвъд. Винаги, винаги, винаги.
Йов Блум
Медитацията всъщност е много просто упражнение за почивка в естественото състояние на сегашния ви ум и позволявате си да бъдете просто и ясно присъстващи на всякакви мисли, усещания или емоции.
Йонги Мингюр Ринпоче
Какво трябва да прави с човека образованието? На какво трябва да се основава? На мярата. На нея почиват всички природни закони, точно така, както и всички наши ясни и точни понятия, нашите усещания за прекрасното и благородното, прилагането на нашите сили в полза на доброто, нашето щастие, нашето наслаждения: само мярката ни храни, и ни възпитава, мярката образува и съхранява творенията.
Йохан Готфрид Хердер
Въпреки че тя не го обичаше, и на двамата беше ясно, че душите им са направени от едно и също нещо.
Кари Хоуп Флетчър
Понякога ще се сблъскате със ситуации, в които границата не е ясна между това, което е правилно и кое не. Сърцето ви ще ви каже да направите едно нещо, а мозъкът ви ще ви каже да направите нещо различно. В крайна сметка всичко, което остава, е да погледнете и двете страни и да вземете най-добрата си преценка.
Карл Хайасън
В момента, в който се доверите на хаоса, виждате ясно Бог. Хаосът е божествен ред, срещу човешкия ред. Промяната е божествен ред, срещу човешки ред. Когато хаосът стане безопасност за вас, тогава знаете, че виждате Бог ясно.
Каролайн Мис
Бях доста доволна от развитието на кариерата ми, главно поради огромната свобода, която имах да напиша това, което исках да напиша. Имах много ясна представа за това коя съм като писателка.
Карън Джой Фаулър
За бизнеса, правителството и образованието урокът е ясен: хората трябва да разчитат много повече на обективна информация и много по-малко на интервюта. Те дори може да искат да помислят за намаляване или отмяна на интервюта изобщо. Те ще спестят много време - и ще вземат по-добри решения.
Кас Сънстейн
Моето бъдеще е ясно, понеже моя се живот определя от воля, а не от чувства.
Алистър Грей
Като възрастни, когато посещаваме нещо в света, ние ясно осъзнаваме това нещо и изключваме околния свят. Класическата метафора е, че вниманието е като прожектор, осветяващ една част от света, а останалите оставя в тъмнина.
Алисън Гопник
Приспивните песни са подобни на майчините грижи: правиш нещо, често на тъмно, водено само от инстинкт, въпреки че целта на твоите действия е поразително ясна.
Алисън Пиърсън
Нямаме рационални доказателства, че съществува друг свят, но имаме ясното усещане, че човек не съществува само за да произвежда и да консумира.
Алия Изетбегович
Но докато вътрешният ми глас ясно ми казваше, че в основата си съм предприемач, е неудобно да решиш на двадесет и три, че всъщност не можеш да работиш за други хора.
Кели Кътроун
Всички бяха свикнали с факта, че тя присъства на всички концерти и на всички музикални събития. Когато тя отсъстваше, беше ясно, че е заминала за Англия на лов, тъй като освен Брамс, тя имаше и други две страсти: лов и кучета.
Клаус Ман
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
23
Следваща