Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ясен" - страница 15
Много беше възможно за човек в самота; може би окончателните трансмутации и постижения в зоните от другата страна на централното Познание са били възможни само за духа в самота. Но някои неща бяха възможни само за мъж в компания и от тях най-важното беше балансът. Никой ум не беше толкова добър, че да не се нуждаеше от друг ум, който да му противодейства и да го изравни и да го спаси от самонадеяност, слепота, фанатизъм и глупост. Само в такъв баланс можеше да се намери смирение, смирение, което беше ясна скорост да приветстваш яснотата, когато и където и да се появи.
Чарлз Уилямс
Дай Боже, ако трябва да имаме две очи, те да бъдат и двете ясни, едното око на вяра, изцяло насочено към Христос, другото око на покорство, еднакво и изцяло насочено към една и съща цел!
Чарлс Х. Спърджън
Моите очертания [история] обикновено са дълги около 5-6 страници. По същество си разказвам историята накратко. Опитвам се да дам ясно да се разбере кои са главните герои, какво искат и какви препятствия срещат.
Чеви Стивънс
Внимателността е като микроскоп; то не е нито нападателно, нито отбранително оръжие по отношение на микробите, които наблюдаваме чрез него. Функцията на микроскопа е просто да представи ясно какво има там.
Чогям Трунгпа
Ясно е, че от нея се очакваше да каже нещо, но паниката, че трябва да говори, открадна мислите от главата й.
Шанън Хейл
Защото едно нещо ми беше ясно от самото начало: не принадлежах. Скитах се.
Шарлот Макконъхи
Учения от неясното прави ясно. Поетът от ясното успява да направи неясно.
Юрий Визбор
Просто имам късмет. Имам много ясни спомени от детството. Намирам, че много хора не го правят, но имам щастието, че имам такъв тип памет.
Бевърли Клиъри
Независимо колко харесвате работата си, трябва да приемете, че всичко няма да стане лесно. Никой няма ясно плаване по пътя си към успеха. Винаги ще срещате препятствия, които трябва да преодолеете. Постигането на истински успех не се основава на липсата на проблеми, а на изключителната способност за справяне с проблемите. Наистина, ще намерите най-голямо удовлетворение в преодоляването на най-трудните проблеми, поставени пред вас. И само чрез преодоляване на големи трудности можете да постигнете величие в този свят.
Ърни Зелински
От доказателствата, представени в тази книга, става ясно, че фармацевтичната индустрия върши пристрастна работа по разпространението на доказателства - да бъдем изненадани от това би било абсурдно - независимо дали става дума за реклама, повторение на лекарства, писане на думи, скриване на данни, подкупване на хора или провеждане на образователни програми за лекари.
Бен Голдейкър
Последователите на интелигентния дизайн трябва открито и ясно да декларират съществуването на Аллах като Създател.
Аднан Октар
Човек може да мисли ясно там, където има простор за неговите мечти.
Адриана Триджиани
Библията ни предупреждава ясно, че не трябва да атакуваме Божиите хора, независимо колко грешни са станали или нечестиви в нашите очи.
Бени Хин
Сега се отказах да преподавам такива неща и ясно дадох да се разбере, че вече не им вярвам.
Бени Хин
Даже ако отрано вие е ясно, че делото е обречено на провал, е нужно да се бориш, за да не получат нищо враговете ви даром.
Бернар Вербер
30-те години ни дадоха ясен урок: Агресивното поведение, ако му бъде позволено да расте неконтролирано и неоспорено, в крайна сметка води до война. Тази нация се противопоставя на войната. Ние също сме верни на думата си. Следователно нашата непоколебима цел трябва да бъде да предотвратим използването на тези ракети срещу тази или която и да е друга държава и да осигурим тяхното изтегляне или елиминиране от Западното полукълбо.
Бил О'Райли
Аз не се стремя да бъда разбираем. Ужасно скучно е да изразиш с думи това, което така ясно чувстваш.
Борис Виан
Всичко, което сте, е торба с частици, действащи по законите на физиката. Това за мен е доста ясно.
Брайън Грийн
Мисля, че нарастващият държавен контрол върху пресата е много ясен. Турция все още не е диктатура, все още има известна свобода на пресата, но мисля, че тя се движи в грешната посока.
Бърнард Луис
Огромността на терора в Русия не може да бъде преувеличена, това беше война в рамките на война, това беше ясен израз на зашеметяващото недоверие на Кремъл към руския народ.
Виктор Кравченко
Единствената причина да сме тук сега е, че нашите предци са оцелели в условия, далеч по-сурови, отколкото някога ще трябва да изпитаме. Те не са имали фармацевтични лекарства и са могли да използват само естествените растителни материали, които са намерили в своята среда. Ясно е, че всяко полезно лечебно растение беше запомнено, защото беше толкова важно. По този начин човечеството изгради познания за растящия около тях сандък с лекарства. И този сандък е забележително като нашия, защото дори времената да се променят, лечебната сила на някои растения не се променя.
Валери Ан Уорууд
Всъщност границата между възприемането и халюцинацията не е толкова ясна, колкото обичаме да мислим. В известен смисъл, когато гледаме света, ние постоянно халюцинираме. Човек би могъл почти да разглежда възприятието като акт на избиране на тази халюцинация, която най-добре отговаря на входящите данни.
Вилаянур Рамачандран
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
23
Следваща