Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ясен"
Ако можеше Бог да ми даде ясен знак! Например, голям депозит на мое име в швейцарска банка.
Уди Алън
Чарът дава възможност да получиш положителен отговор, без да зададеш ясен въпрос.
Албер Камю
Никога не съм могла да дам ясно определение за това, какво е феминизъм. Аз знам само, че ме наричат феминистка всеки път, когато аз не позволявам да си изтрият краката в мен.
Ребека Уест
Водата в съда е прозрачна. Водата в морето е тъмна. При малките истини има ясни думи; при великата Истина - велико безмълвие.
Рабиндранат Тагор
Да мислиш ясно можеш само като си облечена.
Маргарет Атууд
Изкуството е науката, която е станала ясна.
Жан Кокто
Човек с ясна цел ще се движи дори по най-трудния път. Човек без никаква цел няма да напредне и по най-гладкия път.
Томас Карлайл
Играта на усложняване на позицията е крайна мярка, към която шахматиста трябва да прибягва само тогава, когато той не намира ясен и логичен план.
Александър Алехин
Нещастни са тези хора, на които всичко им е ясно.
Луи Пастьор
Според концепцията за трансформационната еволюция, за първи път ясно формулирана от Ламарк, еволюцията се състои от постепенна трансформация на организмите от едно състояние на съществуване в друго.
Ернст Майр
Няма мисъл, която да не може да бъде изказана просто и ясно.
Александър Херцен
Ако не бързаш, то ще видиш всичко ясно и отчетливо, в прибързаността си човек действа сляпо и неблагоразумно.
Тит Ливий
Да говори неразбрано умее всеки, да говорят ясно могат малцина.
Галилео Галилей
Има три типа актьори: лоши, добри и велики. В лошите всичко е ясно, те играят бездарно, добрите играят добре. А великите не играят въобще - те просто живеят пред камерата.
Ален Делон
Който ясно мисли - ясно излага.
Никола Боало
Една от първите и най-трудни стъпки в една наука е да разберем ясно естеството на величините, за които спорим.
Уилям Стенли Джевънс
Ясна и сладка е душата ми, и ясна и сладка е всичко, което не е моя душа.
Уолт Уитман
Десетте Божи заповеди са лаконични, ясни и разбираеми, защото са писани без помощта на съветници и експерти.
Шарл дьо Гол
Нашата главна задача е да не гледаме в мъглявото бъдеще, а да действаме сега, в посоката която ни е ясна.
Томас Карлайл
Ако си сигурен, че ти е ясно всичко, което става, значи си безнадеждно объркан.
Уолтър Мондейл
Не е ясно дали интелигентността има някаква стойност за оцеляването в дългосрочен план.
Стивън Хокинг
Ясни наричаме мислите, които са мътни в точно такава степен, колкото и нашите собствени.
Марсел Пруст
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
23
Следваща