Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мнение" - страница 4
Считано е мнението на повечето членове на нашите рационални елити, че при всяка дадена разлика в мнението с реалността, реалността е погрешна.
Джон Ралстън Сол
А бяха времена, когато мъжа беше мъж и можеше с пълна увереност да изкаже авторитетно мнение по въпрос, за който въобще нищо не знае.
Дилан Моран
Бях достатъчно интелигентен, за да реша своето собствено мнение. Аз не само имах свобода на избора, имах и свобода на изразяване.
Ейми Тан
В света съществуват две мнения: моето и неправилното.
Енцо Ферари
Готови сме да умрем заради мнение, но не и за факт: всъщност, именно чрез нашата готовност да умрем, ние се опитваме да докажем действителността на своето мнение.
Ерик Хофер
Можете да спорите с онези, които търсят истината, с онези, които искат да затвърдят своето мнение, е безсмислено е да спорите.
Захар Прилепин
Линията на най-малко съпротива в развитието на цивилизацията е да направи този теоретичен постулат реален от непрекъснато нарастващата сила на световното обществено мнение.
Илайхю Рут
Жена, която не ползва козметика, има твърде високо мнение за себе си.
Коко Габриел Шанел
Има времена, в които общественото мнение е най-лошото от всички мнения.
Никола дьо Шамфор
Дебатът и различията на мненията могат само да обогатят нашата култура и история.
Ибрахим Бабангида
Въпреки всевъзможните мнения, любовта съвсем не заема толкова голямо място в живота на една жена. Съпругът й, децата, домът, удоволствията, тщестлавието, светските и сексуални отношение, издигането по социалната стълба означават за нея много повече.
Симон дьо Бовоар
Степени на разкоша: собствен автомобил, собствена вила, собствено мнение.
Веслав Брудзински
Предразсъдъкът е мнение, което не се основава на разума.
Волтер
Егоизмът, които изпълва нашите мнения, не влияе върху тяхната искреност; по-скоро колкото е по-удовлетворен нашият егоизъм, толкова по-стабилна е нашата вяра.
Джордж Елиът
Нашето управление почива на общественото мнение. Онзи, който може да промени общественото мнение, в същата степен може да промени и управлението.
Ейбрахам Линкълн
Стремежът да се харесаме ни поставя в зависимост от мненията; стремежът да бъдем обичани ни освобождава от нея.
Ан дьо Стал
Много съм горд, че някои хора ме смятат за опасност за интелектуалното здраве на студентите. Когато хората започнат да мислят за здраве в интелектуалните активностти аз мисля, че има нещо нередно. В тяхното мнение аз съм опасен човек, след като съм крипто-марксист, ирационалист, нихилист.
Мишел Фуко
Погледнато обективно, честта е мнението на другите за нашата стойност, а субективно – нашият страх от това мнение.
Артур Шопенхауер
Искате да научите мнението ми за пиесата, когато аз не знам даже името на автора й?
Джордж Бърнард Шоу
Не съм съгласен с ничие чуждо мнение. Имам си собствено.
Иван Тургенев
Общественото мнение винаги изпреварва закона.
Джон Голзуърди
Само магарето не променя своето мнение.
Моше Даян
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
23