Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мнение" - страница 23
Имаше толкова високо мнение за себе си, че понякога изглеждаше като джудже в собствените си очи. (279)
Станислав Йежи Лец
Нищо не допринася толкова за спокойствието ви, колкото липсата на мнение за всичко.
Стоян Миленков
Не ме интересува дали хората споделят моите мисли. Разбира се, смятам себе си за прав (иначе не бих разсъждавал по този начин), а другите за криви – но това, че са такива, изобщо не ме трогва. Не съм се вълнувал особено, когато съм откривал, че някое мое мнение се различава от това на мнозинството. До известна степен имам доверие в своя инстинкт.
Уилям Съмърсет Моъм
Същинското равнище на критиката зависи от способността й да оползотвори мнението на малцинството... Критиката е винаги с недоказани пълномощия. С всяко свое съждение тя се самоподлага на изпит за правоучастие в литературния живот.
Атанас Натев
Разузнаването никога не е достатъчно. Използвайте всички налични средства преди, по време и след сражение. Докладите трябва да съдържат факти, а не мнения – както отрицателни, така и положителни. ... Информацията е като яйцата – колкото по-прясна, толкова по-добре.
Джордж Патън
Много млади актриси изглеждат полужени, полумомчета, за да се харесат на режисьорите или по-скоро на режисьорките, с които работят. Защото знаят мнението им, че ако една актриса има време за себе си, за огледалото, няма време за изкуството (изкуство от изкуствен ли идва?). Така в България се толерират актриси, отговарящи на поговорката Бог дал, Бог взел.
Аня Пенчева
Смешното се заключава не толкова в нещата, колкото в мненията.
Жозе Саниал-Дюбеи
... сделката, която Милен Велчев направи с външния дълг на България е лоша и ощетява българската хазна и затова има експертното мнение на съветници. Знам от съветници на сегашния президент, че те са му поднесли информация и са критикували тази сделка, но той не обели нито дума. Ето в какво обвинявам аз.
Волен Сидеров
Днес вече не строят готически катедрали. В старо време хората са имали убеждения, а ние, съвременниците имаме мнения; само че мнението не е достатъчно, за да се издигне готически храм.
Хайнрих Хайне
Свободата няма как да се измери. Може би ние имаме по-голяма свобода от повечето хора, но това е само защото тези, които държат властта в тая страна, са на мнение, че свободата, която притежаваме, не представлява никаква опасност – за обществото.
Хел Аскилдсен
Плашат се от страстно изказани мнение; но те подхождат на силни души и на твърди характери, които си почиват в крайностите.
Никола дьо Шамфор
Няма смисъл да се противоречи на жената – трябва само да се изчака, докато си смени мнението.
Жан Ануи
Предишна
1
...
20
21
22
23
(Текуща)
Следваща