Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мнение" - страница 2
Това, което наричаме обществено мнение, е всъщност обществена емоция.
Бенджамин Дизраели
Смъртта създава предубедено мнение в полза на умрелите.
Агата Кристи
Тайната, която на мъжа му е най-трудно да съхрани, - това е неговото мнение за себе си.
Марсел Паньол
Невъзможно - това е просто голяма дума за малки хора, зад която да се крият. На тях им е по-лесно да живеят в обикновен свят, от колкото да намерят сили да променят нещо. Невъзможно - това не е факт. Това е само мнение. Невъзможно - това не е присъда. То е предизвикателство. Невъзможно - това е шанс да докажеш. Невъзможно - това не е завинаги. Невъзможното е възможно.
Мохамед Али
Единственият грях, който не си прощаваме взаимно, е разлика в мненията.
Ралф Уолдо Емерсън
Популярното мнение е най-голямата лъжа в света.
Томас Карлайл
Даже ако всички държат на едно мнение, всички може да грешат.
Бъртранд Ръсел
И отдавна съм се научил да поддържам популярно мнение без никаква стойност.
Александър Хамилтън
Критиката критикува мнение, а не неговия автор.
Леонардо да Винчи
За низките натури няма нищо по-приятно от това да отмъщават за своето нищожество, замервайки святото и великото с калта на своите възгледи и мнения.
Висарион Белински
Най-голямата измама, от която хората страдат е тяхното собствено мнение.
Леонардо да Винчи
Някои казват, че имам красив глас, други казват, че не е. Това е въпрос на мнение. Всичко, което мога да кажа, тези, които не го харесват, не трябва да ме слушат.
Мария Калас
Мисля, че е един от белезите в нашата култура, че имаме твърде високо мнение за себе си. Ние се подравняваме с ангелите, вместо с висшите примати.
Анджела Картър
Ако искате да утвърдите истина, първо се уверете, че не е просто мнение, което отчаяно искате да бъде истина.
Нийл Деграс Тайсън
Мислите на най-добрите умове винаги стават в крайна сметка стават мнения на обществото.
Филип Честърфийлд
Да изкажеш мнение е все едно да придвижиш пешка в шахматна игра - пешката може да загине, но партията започва и може да бъде спечелена.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Уморих се да стоя на несигурната и самотна фронтова линия, насочена срещу най-големия враг, с който някога се е сблъсквал човек - общественото мнение.
Кларънс Дароу
Най-трудно от всичко е да запазиш в тайна своето мнение за себе си.
Марсел Паньол
Великите постижения не се постигат от тези, които се подчиняват на тенденциите, модата и общественото мнение.
Джак Керуак
Никога не престава да ме учудва: всички се обичаме повече от другите хора, но се грижим повече за тяхното мнение, отколкото за нашето собствено.
Марк Аврелий
Преди да се откажете, трябва да узнаете мнението на специалиста.
Наполеон Хил
Политикът никога не изразява особено лично мнение.
Ричард Никсън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
23
Следваща