Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мнение" - страница 18
Репутация, опираща, както се счита, на мнението на мнозина, поражда твърда вяра в заслугите на човека, вяра, която в последствие е лесно да се укрепи в умовете, вече нужни образи на настроения и подготвеност.
Балдасаре Кастильоне
Както в случая с много от историите, които съм написал, не се опитвам да редактирам. Не искам да има съобщение в края на всичко, което пиша. В противен случай не бихте се доверили на героите. Те биха се чувствали по-малко органични и по-скоро като марионетки, които споделят мнението на автора.
Бенджамин Пърси
Взимащите са по-склонни да мислят, че самите те са по-умни, а даващите за разлика от тях, с голямо внимание се отнасят към опитът и знанията на други специалисти, даже ако възгледите им противоречат на тяхното собствено мнение.
Адам Грант
Ако след това, според наше мнение, в угощението нещо е липсвало, или нещо в къщата не ни се е понравило - не се подигравайте на хората от тази страна.
Адолф фон Книге
Политическото мнение трябва да се изразява с помощта на гласуване, а не с помощта на оръжия.
Бенямин Нетаняху
Властта не е това което притежавате, а това което притежавате, по мнението на вашият противник.
Бернар Вербер
Тя имаше много мнения, но взети заедно, те не допълниха гледна точка.
В. С. Найпол
Човек става силен, когато остане сам. Самотният отговаря само за себе си. В тълпата индивида е обречен да живее с мнението на тълпата, стадото! А най-добрите мисли от всички се раждат в трагичната самота.
Валентин Пикул
По мое мнение стилът на играча не би трябвало да се формира само от влиянието на един велик майстор.
Василий Смислов
Знаете ли че възгледите са различни, а мненията противоречиви - това се случва даже в английският парламент.
Всеволод Крестовски
Историкът се разглежда като обективен, когато измерва миналото от популярните мнения на своето време, като субективен, когато не приема тези мнения за модели.
Георг Брандес
Искам да разберете ясно, аз не съм журналист - бъдете много ясни по този въпрос. Аз съм създател на мнение.
Глен Бек
Не ме интересува възрастта. Нито пък ме е грижа за тези, които не приемат науката. Нямам толкова опит и затова слушам повече. Но и аз имам право да изразя мнението си, независимо от възрастта си.
Грета Тунберг
Най-честата критика, която получавам, е, че съм манипулиран и не трябва да използвате децата по политически начини, защото това е злоупотреба, а аз не мога да мисля самостоятелно и така нататък. И мисля, че това е толкова досадно! Също така ми е позволено да имам думата - защо да не мога да си съставя собствено мнение и да се опитам да променя мнението на хората?
Грета Тунберг
За стадното животно физическата самота е истински страх, а общуването със стадото му дава чувство за сигурност. Страхът от самотата поражда у човека желание да се идентифицира със стадото в ситуации, в които трябва да изразите мнението си.
Даниел Естулин
Повечето от нас не осъзнават, че голяма част от това, което четем във вестниците или виждаме по телевизията, първо се филтрира от компании за изследване на общественото мнение.
Даниел Естулин
Имате право на собствено мнение, но нямате право на собствени факти.
Даниел Левитин
Трябва да умееш да пренебрегваш чуждото мнение, ако чувстваш собствената си правота.
Даниил Андреев
Човек с опит не е на милостта на човек с мнение.
Дейв Рамзи
Преобладаващото мнение е, че гениите са до голяма степен изградени, а не родени.
Дейвид Брукс
Обикновено ни казват, че демокрацията произхожда от древна Атина - подобно на науката или философията, това е гръцко изобретение. Никога не е напълно ясно какво трябва да означава това. Трябва ли да вярваме, че преди атиняните на никого и никъде не му е хрумнало да събере всички членове на тяхната общност, за да вземе съвместни решения по начин, който дава на всички равни мнения?
Дейвид Грейбър
Много неясни са моите постъпки. Но докато аз съм уверен, че мотивите ми са благородни, мнението на околните не ме безпокои.
Дейвид Едингс
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
23
Следваща