Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мнение" - страница 11
Противно на разпространеното мнение, никога не съм бил покровителстван в Близкия изток. Мъжете може би се отнасят по различен начин към жените, но не се отнасят с неуважение към тях. Те не мразят жените. Това е съвсем различен вид манталитет.
Заха Хадид
От светлата страна всеки смята, че е най-важният, че собствените им разбирания или разбиранията на тяхната група са ключът. Има разнообразие от култури и мнения, така че има конкуренция, дифузия и няма единичен фокус.
Карлос Бариос
Ако вие зависите от мнението на другите, вие сте мъртви.
Карлос Слим Елу
Аз съм, първо, християнин и второ, човек с много, много сериозно лично мнение, така че съм мотивиран от много много неща и, разбира се, не от нуждата или желанието да задоволявам представите на другите за това кой съм.
Кен Хенсли
Презирам мнението на пресата и така наречените критици.
Клод Моне
Имай смелостта да имаш свое мнение. Имай мъдростта да го скриеш.
Алън Рикман
Искам да кажа, талибаните, моето мнение е, че те са били отслабени. Не сме ги виждали способни да извършат каквато и да е организирана атака, за да си възвърнат територия, която са загубили. Виждаме как нивата на насилие намаляват.
Леон Панета
Не ми давай мнение, ако не знаеш нищо за мен.
Лил Уейн
Малкото момче е уверено, че да целуваш жени - глупост. След това той променя възгледите си. Но след това се връща към първоначалното мнение.
Янина Ипохорска
Пренебрегвай общественото мнение, когато то е в разрез с твоя дълг.
Стоунуол Джаксън
За да се свали една или друга политическа власт, е необходимо винаги да се подготви общественото мнение, да се извърши определена работа в областта на идеологията. Така постъпват революционните класи, така постъпват и контрареволюционните класи.
Мао Дзедунг
Моето мнение. Трябва да бъде така: ако нещо не достига у нас, в едно социалистическо общество, то всички без изключение трябва да чувстват еднакво липсата.
Борис Елцин
Няма нищо по-лесно от това, когато всички последствия са вече известни, да се върнеш в началото на събитията и да даваш най-различни оценки. И няма нищо по-сложно от това да се ориентираш в цялата съвкупност от въпроси, в цялото противоборство на силите, в противопоставянето на множество мнения, сведения и факти – непосредствено в дадения исторически момент.
Георгий Жуков
По мое мнение не може да твърдите, че сте видели нещо, преди да сте го фотографирали.
Емил Зола
Ако приятелките ми имат същото мнение за мен, каквото аз за тях..., няма що – хубаво мнение имат за мен!
Янина Ипохорска
Ако нямах такова високо мнение за твоето добро сърце, не бих бил така привързан към тебе и бих страдал много по-малко от твоите заблуждения. Ти все пак знаеш, че колкото и високо да поставям твоите способности, без добро сърце те биха изгубили за мен всякакъв смисъл.
Хайнрих Маркс
Една преписка предполага последователен и постоянен обмен на мнения, взаимно и съгласувано осъществяван и от двете страни.
Хайнрих Маркс
Не съм роб на общественото мнение, но и не обичам злословия за моя сметка.
Хайнрих Маркс
Ето какво е любопитното: тази буква в моя туит са я разбрали доста едностранчиво, въпреки че зад нея може да се крият и думи като "красавица" или например "княгиня". И веднага моето изказване се свързва с т.нар. "Мадона" (да я вземат дяволите), въпреки че аз за нея не съм казал и дума. Ето какво значи устойчиво обществено мнение.
Дмитрий Рогозин
Когато въпросът е силно спорен - и въпросът за пола е такъв - човек не може да се надява да каже истината. Той може само да покаже как е стигнал до своето мнение, което поддържа. И единствено може да даде на своята аудитория възможността да определи своите собствени заключения, докато наблюдават ограниченията, предрасъдъците и идиосинкретичността на говорещия.
Вирджиния Улф
Мненията са формирани в процеса на открита дискусия и публичен дебат, а където не съществува възможност за формирането на мнения, може да има настроения – настроенията на масите и настроенията на хората, като последните са не по-малко капризни и ненадеждни от първите, – но няма мнения.
Хана Аренд
Колкото и лошо мнение да има един мъж за жените, няма жена, чието мнение за тях да не е още по-лошо.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
23
Следваща