Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мнение"
Голяма част от хората са твърде лениви, за да се докопат до истината; те са доволни на първото им попаднало авторитетно мнение.
Тукидид
Доброто мнение на хората е по-надеждно от парите.
Публий Сир
Колкото повече човек обича себе си, толкова повече зависи от мнението на другите.
Марк Аврелий
Общественото мнение щади ястреба и наказва пиленцето.
Ювенал
Често съм се чудил как става така, че всеки човек обича себе си повече от всички останали хора, но все пак отдава по-малко значение на собственото мнение за себе си, отколкото на мнението на другите.
Марк Аврелий
Ако се съобразявате с природата в живота, никога няма да сте беден, но ако имате човешко мнение, никога няма да сте богат.
Епикур
Нищо не способства за душевното спокойствие, така както пълното отсъствие на собствено мнение.
Георг Кристоф Лихтенберг
Повечето хора са други хора: мислите им - чуждото мнение, животът им - маска, страстите им - цитати.
Оскар Уайлд
Времето ви е ограничено, така че не го пилейте, като живеете нечий друг живот. Не робувайте на догмите - което е живеене с мисленето на другите хора. Не позволявайте шумът на чуждото мнение да заглуши вътрешния ви глас. И най-важното - бъдете смели да следвате вашето сърце и интуиция. Те някак си знаят, какъв наистина искате да бъдете. Всичко друго е второстепенно.
Стив Джобс
За да има моята постъпка морална ценност, тя трябва да е свързана с моето убеждение. Аморално е да се прави нещо от страх пред наказание или за придобиване от другите на добро мнение за себе си.
Георг Хегел
Паметта за това, че скоро аз ще умра – най-важния инструмент, който ми помага да взимам сложни решения в моя живот. Защото всичко останало – чуждото мнение, всичката тази гордост, всичкия този страх от неудобство или провал – всички тези вещи падат пред лицето на смъртта, остава само това, което действително е важно. Паметта за смъртта – най-добрия способ да избегнем мислите за това, че има какво да губите. Вие сте голи. У вас вече няма причини да не последвате зова на своето сърце.
Стив Джобс
По принцип конституционният държавник е човек с общи мнения и необичайни способности.
Уолтър Бейджхот
Съществува мнението, че поезията трябва да подобри живота ви. Мисля, че хората го бъркат с Армията на спасението.
Джон Ашбъри
Рискувай! Рискувай всичко! Не се интересувай от мненията на другите, от техните гласове. Направи най-трудното нещо на Земята за теб. Действай сам за себе си. Сблъскай се с истината.
Катрин Мансфийлд
Всичко, което чуваме, е мнение, а не факт. Всичко, което виждаме, е перспектива, а не истината.
Марк Аврелий
Един опит ме поставя по-горе, от колкото хиляда мнения, родени само във въображението.
Михаил Ломоносов
Когато някое мнение е всеобщо, то обичайно е правилно.
Джейн Остин
Основната цел на нашето съществуване е да съчетаем нашето блестящо мнение за себе си с онези ужасни неща, които другите мислят за нас.
Куентин Крисп
Прощавам на тези, които не споделят мнението ми, но не прощавам на тези, които не споделят своето собствено мнение.
Шарл Морис дьо Талейран
Секс навиците на хората са толкова известни в Холивуд, колкото и политическите им мнения, и много по-малко критикувани.
Бен Хеч
Целта на ласкателството е да ни успокои и насърчи, като ни увери в истинността на мнение, което вече сме формирали за себе си.
Едит Ситуел
Не бих искал никога да споря с хора, към чието мнение нямам уважение.
Едуард Гибън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
23
Следваща