Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Герой" - страница 6
Но когато четете книга, това, което виждате, са черни извивки върху целулоза или все по-често тъмни пиксели върху блед екран. За да трансформирате тези икони в герои и събития, трябва да си представите. И когато си представяш, ти създаваш.
Мохсин Хамид
Трябва да се научите да бъдете три човека наведнъж: писател, герой и читател.
Нанси Крес
И когато пиша, така или иначе пиша много. Може да напиша страници и страници от разговори между герои, които не попадат непременно в книгата или в историята, върху която работя, защото те са просто моя начин да опозная героите.
Нортън Джъстър
Не ми пукаше... за герои, които могат да четат мисли или да минават през стени или да правят магии. Героите, които харесвах, имаха смелост и знаеха повече истински неща от онези, които им се противопоставиха.
Омър Хикъм
Когато хората се бунтуват срещу страданието, това ражда герои, известни и непознати.
Андреа Дуоркин
Харесвам ги всички - не винаги одобрявам. Виждам себе си като доброжелателен чичо на тези герои и мога да разбера защо правят това, което правят; понякога правят някои грешки, но в сърцето си мисля, че са прилични.
Патрик Марбър
Винаги, когато режисирах пиесата, винаги се опитвах да избирам хора, които не са непременно като героите, а хора, за които смятах, че притежават основния компонент, който героят притежава, някаква душа за него.
Патрик Марбър
Конвенционалните форми на разказ позволяват различни гледни точки, но за тази книга исках структура, при която всеки от главните герои допринася за отличителна версия на историята.
Пенелъпи Лайвли
Имам собствени затруднения с филми, в които страданието на героите е твърде реално и на мнозина им е трудно да гледат комедии, които разчитат твърде много на смущението; обратната реакция към това е твърде неприятна.
Пол Блум
Ако героят е верен, филмът ще стане на мястото си. Или поне това се надявате.
Райън Гослинг
Исках да играя герой, който имаше яснота и знаеше какво иска; Усетих дестилираната разлика между себе си и характера.
Райън Гослинг
Започнах да пиша, след като слушах страхотни истории като дете в Луизиана, където белегът на човек беше неговата или нейната способност да бъде разказвач. Също така започвам да пиша като професионална актриса, чието тяло е обучено да слуша, да подушва и да се вживява в героите без преценка.
Ребека Уелс
Избягвам структурата на сюжета, която зависи от поведението на героите по начини, които в крайна сметка ще бъдат обяснени с тяхното детство или с някаква скорошна травма или събитие. Хората са невероятно сложни. Кой знае защо са такива, каквито са?
Рейчъл Къшнър
Наистина е погрешно да се идентифицира писателят с главния герой, като се има предвид, че авторът създава всички герои в книгата. По определени начини аз съм всеки герой.
Рейчъл Къшнър
Мога да изпълвам всеки герой по начин, който е трудно да се направи успешно в съвременен роман.
Роуз Тримейн
Харесвам герои, които са по-големи от живота, независимо дали са животолюбиви жени или артистътт или гуруто, който грабва всичко. Но аз не живея сред такива хора.
Рут Прауър Джабвала
Хубавото при писането на роман е, че отделяш време, седиш с героя понякога девет години, вглеждаш се много дълбоко в ситуацията, за разлика от реалния живот, когато просто измисляме нещо.
Сандра Сиснерос
Започнах да се чудя, може ли наистина да се напише биография на заболяване? Но открих, че мисля за рака като този герой, който живее от 4000 години и исках да знам какво е неговото раждане, какъв е неговият ум, неговата личност, неговата психика?
Сидхарт Мукхърджи
Винаги съм се опитвал да приема здравословно героите, които играя; те са само герои, които играя.
Стив Бушеми
Просто обичам да играя интересни, комплексни, сложни герои. Харесвам филми, които също имат елемент на хумор.
Стив Бушеми
Не мисля за героите, които избирам да играя, аналитично или съзнателно.
Стив Бушеми
Отношението на героя е по-важно от сюжета.
Стивън Канел
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
23
Следваща