Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Герой" - страница 5
Има герои на злото, както и на доброто.
Франсоа дьо Ларошфуко
Мисля, че трагичното усещане се поражда у нас, когато сме в присъствие на герой, който е готов да се раздели с живота си, ако е необходимо, но да запази едно определено нещо – усещането за лично достойнство.
Артър Милър
Едно убийство прави човек престъпник, а милиони убийства - герой. Разликата е в мащабите.
Чарли Чаплин
Светът обича чудесата и героите.
Джордж Бърнард Шоу
Всички хора са пълни с противоречия. Никой не може да бъде лесно редуциран, така че харесвам герои, в които има противоречиви импулси или нюанси на двусмисленост. Това е забавно и е забавно, защото е трудно.
Едуард Нортън
Винаги мога да видя нещо от себе си в героите, които играя.
Марк Уолбърг
Като цяло колкото по-голям е бюджетът, толкова по-малко интересни стават героите.
Мат Деймън
Героите на френските романи често са бездушни в своя прагматизъм, те непрекъснато бързат да търсят отговори на въпросите: трябва ли да правим това, не трябва ли да правим това? Има нещо невероятно изкуствено в това болезнено търсене. Непоносимо е да се чете как четиридесетгодишните господа през цялото време се оплакват от избрания от тях живот, въпреки че са напълно способни да го променят.
Андрей Макин
Най-хубавото нещо, което направих, беше да избера правилните герои.
Уорън Бъфет
Принц Чарлз определено е моят герой; той използва позицията си, за да прави само добро на този свят.
Вивиан Уестууд
Не искам да съм силен герой, който може да спаси обществото. Просто искам да се спася.
Гао Синдзиен
Основният въпрос в драмата, начинът, по който ме научиха, винаги е: "Какво иска главният герой?" Това е драмата. Стига се до това. Не става въпрос за тема, не за идеи, не за настройка, а за това, което главният герой иска.
Дейвид Мамет
Харесва ми идеята за оживяване на анимационни герои... и въпреки че американците вече са опитали това, тяхната култура не е достатъчно хуманна, за да работи.
Жерар Депардийо
Никога не харесвам героите, които играя. Едва след това ги обичам.
Жерар Депардийо
Най-лошото за актьора е да се влюби в своя герой.
Кейт Бланшет
Героите трябва да умират. Ако останат живи, те стават най-скучните хора на света."
Ерих Мария Ремарк
Който е жесток, не е герой.
Петър I
Обичам героите да не знаят всичко, а читателят да знае повече от тях. В това има повече пакости и повече място за сериозност.
Ан Енрайт
Героите са ключът към добрата книга. Отне ми няколко романа, за да разбера това.
Майкъл Морпурго
Бях преодолял играта на герой. Хората приемаха кой съм и ако бях некомпетентен и безполезен, се чувстваха доста привързани към мен.
Майкъл Палин
Вярвам в героите като средство за експозиция. Гласовете им са пълни със скрити улики и обичам да ги слушам.
Мануел Пуиг
И вечно едно и също - Нека героят в романа обича!
Марина Цветаева
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
23
Следваща