Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Герой" - страница 4
Голяма част от моите герои във всичките ми книги имат саморазрушително желание. Те ще направят точно това, за което знаят, че е грешно, ще получат перверзна наслада, като направят грешното.
Ричард Русо
Колкото по-тъмен е героят, толкова е по-интересен.
Робърт Карлайл
Ключовият елемент в трагедията е, че героите и героините се унищожават от онова, което изглежда е най-голямата им сила.
Робърт Шей
Може би всички писатели вървят по такава линия. Като цяло - както всички правим в мечтите си - вярвам, че влагам нещо от себе си във всички герои в романите си, както мъже, така и жени.
Роуз Тримейн
Религиозната власт, която, както вече казах, често се идентифицира с политическата власт, винаги е била герой на тази ожесточена борба, дори когато изглеждаше неутрална.
Салваторе Куазимодо
Много е трудно да бъдеш герой без публика, въпреки че в известен смисъл всеки от нас е герой на един особен, полусъсипан филм, наречен нашият живот.
Себастиан Бари
Във футбола статутът на герой и легенда се дава твърде лесно за мен.
Стивън Джерард
Хората винаги запомнят злодеите по-добре, от героите. Затова аз винаги съм се стремил да играя злодеи.
Тим Рот
Героите не носят памперси. Просто не е готино.
Феликс Баумгартнер
Главният герой на повечето ми филми е момиче. Мога да обясня много дълго какво искам да кажа с това и как стигнах до това, но е по-добре да се огранича до кратък отговор: нещото е, че наистина обичам жените.
Хаяо Миядзаки
Да нямаш герои означава да нямаш стремеж, да живееш по инерцията от миналото, да бъдеш хвърлен обратно върху рутината, чувствеността и тесния Аз.
Чарлз Кули
И почти винаги трябва да има промяна, промяна в героите е пътуването - това е историята.
Греъм Браун
Бях полузаспал, но се усмихнах. Въпреки всичките му дразнещи качества, не можех да не харесам човек, който с такава страст презираше измислен герой.
Дейвид Бениоф
След като започнем да виждаме видео игри, които имат по-запомнящи се герои, ще видите по-добри адаптации към филмите.
Дейвид С. Гойър
По време на кариерата си се наслаждавах на възобновяване и контекстуализиране на класически герои, които са свързани със съвременната публика.
Дейвид С. Гойър
Това, че нашите политически герои бяха убити, не означава, че мечтата все още не живее, заровена дълбоко в разбитите ни сърца.
Джо Байдън
Не всяко момче, хвърлено на вълците, става герой.
Джон Барт
Пиша, за да си дам сили. Пиша, за да бъда героите, каквито не съм. Пиша, за да изследвам всички неща, от които се страхувам.
Джос Уедън
Страхотното в актьорството е, че за един живот можеш да бъдеш много различни неща. Можете да изследвате различни личности и герои.
Ева Амури
- На бойното поле няма герои, госпожо; има само оцелели.
Елизабет Хойт
Героят, преживял собственото си убийство, собственото си самоубийство, собствената си зависимост, преживял собственото си изчезване от сцената.
Алън Гинсбърг
На никого не е по силите да избегне долината от сълзи, но болката ще бъде по-малка, ако престане да се счита за главен герой на собствената си драма.
Ленард Коен
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
23
Следваща