Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Герой" - страница 3
Мисля, че можеш да изпаднеш в лоши навици с комедията... Това е като опънато въже. За да останеш верен на героя, верен на иронията и да позволиш на иронията да се случи.
Бен Кингсли
Номерът е да опитам и да оправдая всяка дума на страницата и да се уверя, че моят герой е човекът, който би казал това.
Бен Кингсли
Винаги се опитвам да намеря нещо, на което се възхищавам във всеки герой, който играя.
Бен Кингсли
Всички велики писатели изкореняват своите герои в истинското човешко поведение.
Бен Кингсли
В своите филми американците винаги ми дават роли на отрепки. Но аз им отмъщавам правейки своите отрепки по-върхови, от техните герои.
Венсан Касел
Героите са нужни в минути на опасност, в останалото време героите са опасни.
Габриел Лауб
Перфекционизмът се превръща в почетен знак, когато играете ролята на страдащия герой.
Дейвид Бърнс
Те бяха на грешното място в неподходящия момент и естествено станаха герои.
Джордж Лукас
Ти си героят на своята собствена история.
Джоузеф Камбъл
Герой е този, който въстава против бащината власт и побеждава.
Зигмунд Фройд
Телевизията позволява на аудиторията да се свързва дълбоко с героите.
Клеър Дейнс
Има технически, литературен термин за тези, които грешат мненията и вярванията на герои в роман с тези на автора. Терминът е "идиот".
Лари Нивън
Аз съм за моите герои.
Абел Ферара
Мисля, че е много важно да се напише демитологизиран женски характер. Моите герои са с недостатъци. Те не са по-добри, отколкото би трябвало да бъдат.
Ан Енрайт
Исках да дам на читателите усещането за познаване на героите, ментален образ.
Майкъл Шейбон
Същността на една трагедия или дори на сериозна пиеса е духовното пробуждане или регенерация на героя.
Максуел Андерсън
Ако романистът сподели своите проблеми с героите, той или тя е в състояние да проучи личното си несъзнавано.
Мануел Пуиг
Намирам този специален проблем в герой и след това се опитвам да го разбера. Това е генезисът на цялата ми работа.
Мануел Пуиг
Баналичният отговор е, че всичко е вярно, но нищо от това не се е случило. Това е емоционално вярно, но събитията, сюжетът, разказът не са верни за моя живот, въпреки че съм изпитал повечето от емоциите, изпитани от героите в пиесата.
Патрик Марбър
Удоволствието от писането на художествена литература е, че винаги забелязвате някакъв нов подход, алтернативен начин за разказване на история и манипулиране на герои; романът е толкова чудесно гъвкава форма.
Пенелъпи Лайвли
Хората, които действат срещу собствените си интереси, са интересни герои.
Пол Шрейдър
Започвам книга с образи, повече отколкото с идея или герой. Някакъв поетичен образ.
Рейчъл Къшнър
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
23
Следваща