Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Герой" - страница 21
Революционерът е само терорист, докато не постигне революцията си. След това той е герой. Резултатът прави моралът...
Колин Таброн
Опишете героя с помощта на диалог. Опишете героя, като използвате това, което героите виждат, правят или мислят, но не и какво са направили или къде са били.
Колм Тойбин
Хората не се раждат герои или злодеи - те стават такива, от това което ги обкръжава.
Крис Колфър
Главните герои от 1914 бяха лунатици, бдителни, но невиждащи, преследвани от сънища, но слепи за реалността на ужаса, който щяха да донесат на света.
Кристофър Кларк
Въпреки че някои може да завършат зле, героите, на които се възхищаваме в романите и филмите, са хора, които не оставят живота си в ръцете на съдбата и които се опитват да начертаят своя собствена линия на живота.
Кюршат Башар
Да се срещнем с героите си винаги е такова разочарование.
Лави Тидхар
Когато авторът не знае, какво да направи с героя, той го убива.
Лев Шестов
Обичам да описвам героите си така, сякаш всички са хванати в капан в стъклена кутия.
Лейла Слимани
Властите в Рабат вярват, че ако създадем марокански герой, дори и в художествена литература, ние сме отговорни за образа на мароканските жени.
Лейла Слимани
След като прочетете четиринадесет книги в нечий свят, вие като че ли забравяте, че не е истинско. Започвате да говорите като героите, разговаряте с героите.
Лекси Блейк
Борбата срещу полицията е полезна с това, че не само привлича вниманието, но и до известна степен поражда съчувствие. В крайна сметка хората с бухалки по правило не са герои на обществото. Освен това нашите полицаи в никакъв случай не се отличават с изискани маниери.
Леонид Млечин
Липсват ми дните, когато бях сама с героите си и никой друг не ги познаваше, освен мен.
Лиан Хърн
Властта променя всичко, докато е трудно да се каже кои са героите и кои са злодеите... И самата магия не е нито добра, нито лоша; това го прави и намерението.
Либа Брей
Всички ние имаме непрекъснат разказ в главите си, разказът, който се изговаря на глас, ако приятел зададе въпрос. Този разказ ми се струва дълбоко естествен. Ние също се придържаме към изрезки от диалог. Нашите спомени обикновено не ни поднасят цели сцени, пълни с диалог. Така че предполагам, че казвам, че обичам да работя от това, което герой вероятно ще запомни, от по-вътрешно място.
Лидия Дейвис
Обикновено имам усещане за това къде се намират лично моите герои и начините, по които могат да се трансформират в романа. Но никога не знам от самото начало как ще завърши книгата, нито пък се придържам към първоначалния си план.
Лиза Лутц
Моята мечтана роля е да играя корейски герой в холивудски супергеройски филм.
Лий Бюнг-Хун
Знаете ли как понякога чувате акорд, свирен на орган и усещате как вибрира в костите ви? Понякога, когато пиша, усещам как костите ми вибрират, защото ще имам мисъл или ще имам глас на герой в главата си и тогава знам, че съм на прав път.
Лори Халсе Андерсен
Докато пишат, писателите живеят в даден герой или герои, а когато книгата навлезе в света, писателите живеят в читателя. Това е повече от свързване.
Лорън Гроф
След този ден се зарекох, че и аз ще бъда ваш герой, независимо колко време отнема.
Лорън Оливър
Ако имате страхотни герои, тогава вашият читател става емоционално вложен в тези хора.
Лорънс Райт
Работя наистина извън митологията, така че често работя по история, която е останала някак вътре, или работя извън историята, знаете ли, от чувството за историческа неизбежност с героите.
Луиз Ърдрич
Най-добрият морал, който децата получават от всяка книга, е просто способността да съпреживеят другите хора, да се грижат за героите и техните чувства. Така че не е нужно да пишете проповедна книга, за да направите това. Просто трябва да я направите забавна книга с герои, за които те интересуват, и в резултат те ще станат по-добри хора.
Луис Сакър
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
23
Следваща