Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Герой" - страница 19
Родителите вече са герои - всичко, което трябва да направят, е да започнат да се държат така.
Джош Макдауел
Осигурен ми е някакъв емоционален баласт, като ми даде интимен портрет на един герой, по-специално за разлика от колективния. Имам късмета, че имах много симпатични читатели, но обикновено - ако една книга ви кара да се смеете твърде много, тя преминава от "литература" към "забавление".
Джошуа Ферис
Много от героите ми се борят със самотата, това е справедливо да се каже.
Джумпа Лахири
Пиша за герои, които ме интересуват. И не мисля, че книгите ми са като форми за забавление.
Джумпа Лахири
В сърцето си никога не съм бил герой. Обаче понякога научаваме за себе си това, което никога не сме знаели.
Джъстин Кронин
Всеки човек със своите ръце лепи сюжета на своя роман... Само че не на всеки му достига мъжество да признае, че той не е главният герой, а епизодично лице.
Дина Рубина
Професията прави артиста психолог - наистина всеки герой ти изследваш, като доктор пациент.
Дмитрий Дюжев
Историята създава отрицателни герои. И това не е само в литературата. Това е животът.
Донато Каризи
Вашата най-голяма, най-важна работа като съпруг герой в живота й е да идентифицирате багажа, да й помогнете да го разтовари и след това да го напълни с това, което Бог би искал да знае - колко ценна и прекрасна е тя наистина.
Дъг Фийлдс
Мисля, че да си активист и артист е интересно противоречие, защото толкова често те са в противоречие помежду си. Когато пишете като артист, трябва да изчистите вкуса на собствената си политика при създаването на герои, а активизмът е нещо точно обратното.
Ева Енслър
Колко по-лесно е да се справим с мъртвите, отколкото с живите. Мъртвите не стоят на пътя ви, те са просто герои от истории за миналото, няма пропуски и недоразумения, ако те наранят, тогава е лесно да се справим. И не е необходимо да им се оправдават и да им обясняват нещо.
Александър Хемон
Трябва да сте готови да се изложите, поне на себе си, за да стигнете до някаква истина за един герой.
Ед Харис
Одисей е един от малкото изключителни хетеросексуални герои в древността.
Едит Хол
Чел съм Стария Завет, най-кръвожадната и опасна книга за младите. Йехова несъмнено е най-лошият герой в художествената литература.
Едуин Робинсън
Пиесите са чудесно различни от кратките истории, първо защото това е история, която е на сцена, но има различен вид напрежение, което се появява на сцената - можете да видите героите си по различен начин - като със светлини.
Ейми Блум
Ако героите не са живи за мен, няма значение колко са добри изреченията. Просто става торта и без глазура.
Ейми Блум
Всяка история се нуждае от своя герой. И неговият злодей. И нейното чудовище.
Ейми Кауфман
Да се влюбиш в героя - отлична причина да започнеш да пишеш.
Елена Хаецкая
Търся да намеря сърцето и душата на хората, на моите герои. Търся истината за тях и истините за живота, които се представя чрез тях.
Елизабет Бърг
Всъщност се виждам във всичките си герои. За да си представя как се чувства като друг човек, трябва да използвам собствените си преживявания и отговори на света.
Елизабет Страут
Романната форма е за борбата на главния герой да трансформира произволния си, фрагментиран, даден опит в разказ, толкова смислен, колкото и любимите му книги.
Елиф Батуман
Във всяка война, за един герой, прославен и украсен със ордени, има сто неизвестни, но не по-малко смели хора.
Ерик Франк Ръсел
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
23
Следваща