Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Герой" - страница 17
Сирачето в детската литература позволява на детския герой сами да придвижат историята напред. Мисля, че колкото и да е щастливо семейство, всяко интелигентно дете си мисли: "Как се родих на тези родители?" - става въпрос за намиране на вашето място в света.
Брайън Селзник
Понякога имам теми, които ме интересуват или засягат по-големи въпроси, но всъщност просто се опитвам да разбера сюжета или как действат героите. Опитвам се да направя възможно най-добрата история.
Брайън Селзник
В разгара на битката изплуват герои, понякога от най-малко вероятните източници.
Брайън Хърбърт
Ако можем да успеем да спасим този свят, как можем да се отдалечим? Твърде много хора наоколо са се отказали! Галоран каза, че героите се жертват за каузи; правят неща, от които другите се крият. Може да не съм някакъв велик герой, но няма да се крия от това. Никога не бих живял със себе си.
Брандън Мъл
Някъде прочетох, че всеки е героят на неговата собствена история. Може би това е вярно за повечето хора, но не и за мен.
Брет Батълс
Алис е съсредоточен бунт, той е фантастичен анимационен герой почти, ако искате, и затова все още е успешен днес - моето дете, на 11 години, обича Алис Купър.
Брус Дикинсън
Разбира се, ние не сме свободни да избираме нашето отечество, но можем да изберем нашите собствени герои...
Булат Окуджава
Без герои бихме били обикновени хора и не бихме знаели на какво сме способни.
Бърнард Меламъд
Болестта със сигурност е един от начините, по които животът ни опитва и ни дава шанс да бъдем героични. Въпреки че малко от нас ще спечелят олимпийски златни медали или ще убият дракони, болестта може да бъде искрата или дарбата, която позволява на много от нас да изживеят личните си митове и да станат герои.
Бърни С. Сийгъл
Навярно, в едни условия се разкрива една част от характера, а в други - друга. Затова всяко време има свои герои.
Васил Биков
В старите приказки задължително се появява герой. Но всички герои, които познавам, или са мъртви, или са далеч. Никой няма да дойде да ме спаси.
Виктория Айвярд
Ако пренастроите книгата си, задушавате героите си. Героите ви трябва да имат достатъчно свобода и живот, за да могат да ви изненадат.
Алан Лайтман
Само нарцисите и героите стоят непоколебими срещу шансовете. Повечето рационални хора имат представа и намират своите лагери.
Гарднър Дозоа
Обикновено с роман започваш без идея какво да правиш, защото твоята работа е да създаваш убедителни персонажи и след това те просто тичат наоколо да полудяват. Проблемът с писането на мемоари, очевидно е, че не можете да го направите, защото някак си знаете какво ще се случи. Защото ти си героят.
Гари Щейнгарт
Това може да звучи странно, но макар да ми се струва, че знам всичко за героите си, марката шампоан, която използват, колко кухини имат, най-големия им страх, всъщност не виждам лицата им.
Гейл Хъниман
Що се отнася до стила, мисля, че мемоаристът трябва да притежава уменията на романиста и всички елементи от инструментариума на романиста. Когато чета мемоари, искам наистина, дълбоко да преживея това, което е преживял авторът. Искам да видя героите и да чуя начина, по който говорят, и да разбера как мислят. И по този начин писането на мемоари е подобно на писането на роман.
Даниел Трусони
В един миг ни стана ясно, че почти - но не съвсем - съвършената еднородност на настъпващите колони, хаотично разтварящи се в сблъсъка на фронтовете, се реформира, след като той се бие в далеч по-съвършена форма: както напълно точната, напълно неразличими редове кръстове в гробищата на героите, където линиите се разстилаха в широка перспектива, движейки се в резервната си монотонност, изрязани под прав ъгъл и нарязани на блокове, така че най-накрая беше постигнат абсолютен ред.
Грегор фон Рецори
Книжните герои са като хората - с тях е рисковано е да се срещаме с тях след десетилетия. Те могат също да остареят, оглупеят.
Даниил Гранин
Всеки от нас трябва да стане свой собствен герой.
Деби Форд
Живейте живота си като приключение. Живейте като герой на вълнуващ роман.
Дейвид Алмънд
Един добър журналист може да разкаже история за герой, който дори не знае за себе си.
Дейвид Кроненбърг
Да бъдеш герой означава да си автор на собствения си мит.
Алберто Вилолдо
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
23
Следваща