Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Герой" - страница 16
Ние сме свободни, когато не сме роби на своите импулси, а по-скоро техен господар. Като се отдалечим навътре, ние по този начин ставаме автори на нашите собствени драми, а не герои в тях.
Хюстън Смит
Имам традиция: в последният ден от снимките крада костюма на героя си.
Чанинг Тейтъм
Едно от страхотните неща да се занимаваш с комикси е, че тези хора са отдадени на своите герои, писатели и художници. Средностатистическият читател на комикси не е небрежен към техния навик.
Чарли Хюстън
За мен насилието никога не е предназначено да бъде забавление. Има за цел да нарани героите и аз се опитвам да покажа въздействието, което оказва върху хората, които са въвлечени в него. Ако накрая има катарзисно насилие, това струва нещо на главния герой. Това не е просто момент на блясък на слава.
Чарли Хюстън
Неофициално разбрахме. Имаше таван. Винаги е бил, винаги ще бъде. Дори и за него. Дори за нашия герой имаше граници на мечтата за асимилация, на това докъде някой от вас можеше да стигне в света на Черното и Бялото.
Чарлс Ю
Моите очертания [история] обикновено са дълги около 5-6 страници. По същество си разказвам историята накратко. Опитвам се да дам ясно да се разбере кои са главните герои, какво искат и какви препятствия срещат.
Чеви Стивънс
Преди да започна книга, разговарям с героите си с приятел, който е съветник. Обичам да се уверя, че разполагам с правилната динамика и разбирам системата от вярвания на всеки герой, страховете, механизмите за справяне и подобни неща.
Чеви Стивънс
Вероятно, когато си тръгнем, ще ни смятат за безстрашни герои - в края на краищата никой от нас не се е оплаквал, не е проявил безпокойство!
Шан Са
В някои отношения не се чувствам така, сякаш имах избор. Поглеждайки назад към детството си, дори преди да мога да чета и пиша, измислях истории. Обичам да чета и обичам да разказвам истории, а моментите в живота ми, когато съм се опитвал да игнорирам тази част от себе си, малко съм полудявал. Героите започват да ме дърпат за ръкавите, думите започват да ме преследват и като цяло се чувствам неудовлетворен. Наистина да си писател звучи повече като психично заболяване, отколкото като професионален избор.
Шанън Хейл
Колко много обичам нашето семейство? Толкова много. Когато възникне някаква извънредна ситуация, добра или лоша, ние се събираме заедно като части в машина, като екипаж на подводница във война в безпорядъка от тенекии на дома ни, без обичайните дебати, убийства на герои, жални монолози и напрегнати извиване на ръце. Научих се да обичам кризите поради тази причина, как те ни карат да се обединим и да забравим нашата раздяла и тъга; това беше вторият голям подарък на лунната риба.
Шон Тан
Никой не иска да се опитва да бъде герой и да открие, че е бил злодей през цялото време.
Мира Грант
Има истории за разказване, които все още не са разказани, и герои за изобразяване, които не са изобразени правилно. Така че има работа за вършене.
Шонда Раймс
Начинът, по който пиша моите предавания, всеки герой е свое собствено органично нещо. Никой герой няма живот, докато не го видя изигран от някой.
Шонда Раймс
Както в случая с много от историите, които съм написал, не се опитвам да редактирам. Не искам да има съобщение в края на всичко, което пиша. В противен случай не бихте се доверили на героите. Те биха се чувствали по-малко органични и по-скоро като марионетки, които споделят мнението на автора.
Бенджамин Пърси
Героят на жените не винаги е герой в очите на мъжете.
Адолфо Биой Касарес
Преди винаги съм искал да бъда герой в роман. Бъдете безсмъртни и живейте вечно в книга, докато всички отвън могат да ме четат и гледат.
Бенедикт Уелс
Бих искал също да бъда такъв литературен герой. Денонощно момиче, което се скита по улиците на града и намира убежище в някакво кафене.
Бенедикт Уелс
В началото на кариерата си реших да не правя продължения. Знам, че децата им се радват, но оценявах чувството, че това е единственият път, когато ще пиша за тези герои. Чувствах, че това ми даде допълнителен стимул да направя всичко възможно от тях, да кажа на читателите всичко, което знаех, да не задържа нищо.
Бетси Байърс
Според мен Хенри Джеймс не е имал понятие как се държат обикновенните хора. При неговите герои няма храносмилателни и полови органи.
Борис Щерн
Например, защо Батман е толкова подходящ? Това е така, защото той постоянно се преоткрива. Има много истории, които можете да разкажете с този герой.
Брайън Азарело
Героите на DC са от различна епоха от героите на Марвел.
Брайън Азарело
Супермен е до голяма степен такъв, какъвто е бил - знаете ли - какъвто е бил винаги. Много от героите на Марвел са продукти на своето време. Мисля, че Батман, като герой, успя да се адаптира; той е доста податлив.
Брайън Азарело
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
23
Следваща