Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Герой" - страница 12
Четох блог за този млад режисьор във Филипините, който направи кратък филм, и един от героите във филма чете моя роман и след това започва да обсъжда романа с някого. Идеята, че моята книга може да вдъхнови друг художник и да бъде част от работата на този друг художник... това е причината да пиша.
Мигел Сихуко
Ние споменахме измислени герои, сякаш те са хора, от които да се учим. Сякаш хората от реалния живот са твърде мъгливи, твърде лични и нереални, за да можем да разберем.
Мигел Сихуко
Борбата на художника за специфичен и стабилен образ на героя е до голяма степен неговата борба със самия себе си.
Михаил Бахтин
Виждаме героя в идеята и чрез идеята и виждаме идеята в него и чрез него.
Михаил Бахтин
Дали разговорът със себе си в гласа на вашия измислен герой се счита за социален?
Мишел Пилоу
Често се чудя дали всички сме били герои в една от Божиите мечти.
Мюриъл Спарк
Джони е актьор, готов да поема рискове. Той се отнася към необичайните герои много благоговейно, с уважението, което тези хора заслужават.
Найджъл Гудал
Кулминацията е мястото, където противниковите сили във вашата история най-накрая се сблъскват. Това е независимо дали тези противоположни сили са две армии или две ценности в душата на героя.
Нанси Крес
Героите, добре, те не живеят толкова дълго. Но те са много любезни и всички им се възхищаваме.
Нанси Фармър
Двучасовият филм обикновено е средство за предаване на сюжет; обикновено трябва да представите всички герои, да кажете каква е целта и след това да стигнете до там с неуспех, но всъщност не е такъв животът или това, което една история непременно иска да бъде.
Ноа Хоули
В една книга наистина можете да говорите за идеи, теми и герои по-дълбоко, отколкото можете дори на екранът.
Ноа Хоули
Писането за мен е акт на откритие, аз научавам за героите, дори докато ги пиша. В действителност ние рядко знаем защо хората правят нещата, които правят. Мисля, че понякога е достатъчно просто да посочим нещо и да позволим на читателите да стигнат до собствените си заключения.
Оинкан Брейтуей
Като индивид ме привличат силни женски персонажи – моите герои винаги са били хора, които притежават себе си. Дори и силно да правят нещо нередно, те винаги са били силни хора.
Оинкан Брейтуей
Героите ми се надяват на по-добър живот.
Октавия Е. Бътлър
Едно от предизвикателствата е създаването на герои. Опитвам се да съставя изреченията си, за да изразя епични събития, случващи се на обикновените хора.
Андреа Хирата
Знаете, че затова хората не харесват неприятни герои. Не че не са интересни. Всеки знае най-интересния герой в книга или филм или какъвто и да е разказ е злодеят.
Отеса Мошфег
Наистина не съжалявам нито един от героите си. Държа героите си под ярка флуоресцентна лампа и питам "Кой си ти?" Не им правя грим и не им правя прически. Представят ми се такива, каквито са и тогава ги оставям да кажат каквото си искат. Обикновено те казват нещо твърде честно.
Отеса Мошфег
Моите кратки истории са толкова базирани на герои и също така са толкова лични. Те са като личен свят във всяка история и все повече се интересувам да си позволя да изследвам голямата картина за тази страна, за хората, за планетата, за слънчевата система и за природата на материалния свят като цяло. И почувствах, че трябва да премина в по-голяма форма.
Отеса Мошфег
Колкото по-силно е демонизиран образа на врагът, толкова по-голям герой изглеждаш в собствените си очи.
Пат Бюканън
Ако бях живял като героите си, щях да съм мъртъв, преди да направя 16 филма.
Педро Алмодовар
Когато дори магьосниците не могат да направят нищо, тогава героите трябва да загинат.
Питър Бийгъл
Възможно е да се движим през драмата на живота си, без да вярваме толкова сериозно в героя, който играем. Това, че приемаме себе си толкова сериозно, че сме толкова абсурдно важни в собствените си умове, е проблем за нас. Чувстваме се оправдани да се дразним от всичко. Чувстваме се оправдани да очерняме себе си или да чувстваме, че сме по-умни от другите хора. Самозначението ни наранява, ограничава ни до тесния свят на нашите харесвания и антипатии. В крайна сметка се отегчаваме до смърт от себе си и нашия свят. В крайна сметка никога не сме доволни.
Пема Чодрьон
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
23
Следваща