Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Воля" - страница 19
Като се ангажираме с когнитивна преоценка и си разказваме различна история за случващото се, можем да подкопаем цялата парадигма на волята. Някои изследвания показват, че силата на волята е като мускул и се уморява от прекомерна употреба. Но той се изчерпва само ако има борба. Игрите променят борбата с нещо друго. Те правят процеса забавен и както показа Мишел в своето изследване, ние сме в състояние да продължим много по-дълго и без същото ниво на изчерпване на волята, стискаща зъбите.
Ерик Баркър
Смелост, сила на волята и благоприличие - това са трите врати, водещи до най-доброто, което е в нас.
Ерик Л'Ом
[Главната] характеристика на ръководството на Хитлер [беше] неговата преоценка на силата на волята. [За да спечели войната] тази воля трябваше само да се преведе във вяра до най-младия редник.
Ерих фон Манщайн
Дори истинският човек е фалшификатор, защото под волята на истината крие истинския мотив - мрачната страст да осъди живота.
Жил Дельоз
Всеки човек, превъзхождащ другите по интелект и нравствени качества, освен за своята воля и желания отговаря и за другите.
Жул Верн
Злото беше необходимо, защото без него свободната воля беше невъзможна и без свободна воля не можеше да има растеж - нито движение напред, нито шанс за нас да станем това, което Бог копнееше да бъдем. Ужасно и всемогъщо като злото понякога изглеждаше в свят като нашия, в по-широката картина любовта беше преобладаващо доминираща и в крайна сметка щеше да бъде триумфална.
Ибън Алегзандър
Любовта не зависи от нашата воля, тя идва без наша заслуга, изчезва без наша вина.
Иван Франко
Нравственото възпитание трябва да развива волята.
Йохан Фридрих Хербарт
Относно мъжете, които решават да се самоубият, разочаровани в любовна игра, мога само да кажа, че те нямат достатъчно сила на воля, за да живеят в този свят, както подобава на истинските мъже.
Кан Кикучи
Нека се върнем обаче към Лигата на нациите. Създаването на организация, която е в състояние да защити мира в този свят на конфликтни интереси и егоистични воли, е плашещо трудна задача.
Карл Ялмар Брантинг
На човек по рождение му е дадена свободна воля е много по-силен от демоните и ангелите, понеже демоните са способни само да се бунтуват, а ангелите са способни само да се подчиняват.
Карлос Сантана
Моето бъдеще е ясно, понеже моя се живот определя от воля, а не от чувства.
Алистър Грей
Възрастните са склонни да мислят, че имат много свободна воля. Децата под шест са по-малко сигурни. Може да са по-реалистични!
Алисън Гопник
Че звездите ни водят, но не ни принуждават. Нашата свободна воля е тази, която определя резултата от всички неща. Бог наистина ни налага волята си, по-скоро той я дава известна и ни позволява да изберем дали ще я следваме.
Катлин Макгауън
Първата ми проява на свободна воля е да вярвам в свободната воля!
Кейлъб Кар
Ако волята е силна, то дори слабият може да придобие огромна власт.
Кейт Мортън
Шансът често е по-мъдър от нашата воля.
Кони Палмен
Тялото започва да се разрушава, понеже вътрешната воля на човек се разрушава.
Кристоф Вилхелм фон Хуфеланд
Да имам свободна воля; Нямам друг избор освен да я имам.
Кристофър Хитчънс
Природата възнамерява всички мъже и жени да бъдат умствени и духовни гиганти и не възнамерява някой да следва волята на друг.
Крисчън Ларсън
...когато се молех да приема Исус Христос като мой Спасител, бях дал това обещание...: "Ако Ти изясниш волята Си за моята воля, аз ще го направя, независимо от всичко!"
Лари Бъркет
Хората с голяма страст, хората, които постигат големи дела, хората, които притежават силна воля и дори хората със страхотни умове и силна личност, рядко призлизат от добри малки момченца и момиченца.
Лев Виготски
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
23
Следваща