Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Воля" - страница 13
Свободната воля е истинска свобода на волята. Свобода от волята на его-ума.
Питър Ръсъл
Силата на волята е толкова разпространена сред много успешните хора, че мнозина виждат нейните характеристики като синоним на успех.
Питър Сендж
По-радикалните учени настояват, че съществува присъщ сблъсък между науката и нашите дългогодишни концепции за съзнанието и морала: ако приемете, че мозъците ни са безброй по-малки компоненти, трябва да отхвърлите такива понятия като характер, похвала, обвинения и свободна воля.
Пол Блум
Завиждам на хората. На тях им е дадено да избират между доброто и злото. При нас боговете, няма нито добро, нито зло, а само нашата воля.
Пол Галико
Когато Фед реши, че инфлацията е прекалено висока, те разполагат с инструментите и исторически са показали, че имат воля да я свалят. И може да е болезнено.
Пол Кругман
Сега имаме ню ейдж мислене, проникващо в нашия закон, нашите съдилища, нашите училища, тъй като всеки избира собствените си ценности и те са добри за него. И същото беше от дълго време, но можете да направите всичко, което решите, стига да не причините физическа вреда на някого против собствената му воля.
Раусас Дж. Ръшдуни
Не е необходима сила на волята, самочувствието или помощта на неврохирург, за да погледнете на нещата по нов начин. Просто трябва да имате смелостта да мислите по различен начин.
Андрю Матюс
Може би депресията най-добре може да бъде описана като емоционална болка, която ни налага върху нашата воля и след това се освобождава от външните си страни.
Андрю Соломон
Излишното физическо натоварване обикновено се компенсира от излишния глад, илюстриран с фразата "повишаване на апетита". Няколко души с необикновена сила на волята могат да устоят на такъв глад ден след ден, но за по-голямата част загубата на тегло чрез упражнения е грешен вариант.
Андрю Уейл
Използвайте цялата сила на волята, с която разполагате, за да направите себе си щастливи. Изградете правилните истории за себе си - и им повярвайте!
Ричард Кош
Преди всичко трябва да събудим и преодолеем голямата скрита антропоцентрична проекция, която на практика е определила съвременния ум: всеобхватната проекция на бездушие върху космоса от собствената воля на властта на съвременния Аз.
Ричард Тарнас
Спомените ни са независими от волята ни.
Ричард Шеридан
Няма нищо по-ефективно от молитвата, ако молим Бог да действа според Неговата воля, а не според нашата.
Робин Норууд
С почти всичко може да се работи, ако хората са с добра воля, светли сърца и силни ценности.
Робърт Фулам
Аз също имам своя код. Докато те обичам, твоята воля трябва да е моя воля. Ако вярвате, че отстъпването пред мен би било слабост, че приемането на любовта ми ще ви унищожи, няма да ви докосна. Трябва да дойдете при мен с цялата си воля или изобщо не.
Робърт Шей
Връзката между силата на волята и вземането на решения работи и в двете посоки: Вземането на решения изчерпва вашата сила на волята и след като силата на волята ви се изчерпи, вие сте по-малко способни да вземате решения. Ако работата ви изисква да вземате трудни решения през целия ден, в един момент ще се изтощите и ще започнете да търсите начини да пестите енергия. Ще търсите извинения, за да избегнете или отложите решения. Ще потърсите най-лесния и безопасен вариант, който често е да се придържате към статуквото: да оставите затворника в затвора.
Рой Баумайстър, Джон Тиърни
Музиката е израз на волята на природата, докато всички други изкуства са израз на идеята за природата.
Рудолф Щайнер
Хората, които са се хванали за философски проблеми на рационалността, знанието, възприятието, свободната воля и други умове, са в добра позиция да мислят по-добре за проблемите на доказателствата, вземането на решения, отговорността и етиката, които животът изхвърля.
Саймън Блекбърн
На света няма щастие, но има покой и воля...
Светлана Алилуева
Волята няма нищо общо с това. Спирането, когато сте сити, е решение, което вземаме. Точно същото като да решите кои обувки да купите, на кой филм да отидете и на какво да посветите един свободен ден.
Светлана Бронникова
Свобода винаги се дава, а воля не се дава. Тя е от Бог! Като ръцете, краката, очите...
Сергей Алексеев
Някои имат езикова воля, но нямат уста.
Сесар Калво
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
23