Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Небе" - страница 5
Ако последният ми час ме намери под друго небе, последната ми мисъл ще бъде за този народ и особено за вас.
Ернесто Че Гевара
Изучавах небето като астроном, само че беше ден и нямах телескоп, така че бях просто идиот.
Шърман Алекси
И претърпял част от войната, когато бях дете. Бях твърде млад, за да разбера наистина какво се случва, но едно от любимите ми парчета анимация сега е онова Сбогом синьо небе в Стената, защото това се занимава директно с този период във времето.
Джералд Скарф
Пътят към небето се изкачва; трябва да се задоволим да пътуваме нагоре, макар и трудно и уморително и противно на естествените пристрастия на нашата плът.
Джонатан Едуардс
Със сигурност има нещо в невъзмутимото спокойствие на природата, което обзема нашите малки тревоги и съмнения; гледката към тъмносиньото небе и струпващите се звезди отгоре сякаш придава тишина на ума.
Джонатан Едуардс
Когато си тъжен, моята малка звезда, излез от вратата. Винаги е по-добре под открито небе.
Ева Ибътсън
Аз съм като падаща звезда, която най-накрая намери своето място до друга в прекрасно съзвездие, където ще заблестим на небето завинаги.
Ейми Тан
Тази Божествена истина се влива в небето от Господа от Неговата Божествена любов.
Емануел Сведенборг
Ако имаше Бог на скръбта, той щеше да отгледа черни тежки крила, за да се издигне не за небето, а за адът.
Емил Чоран
Модата не е просто въпрос на дрехи. Модата витае във въздуха, носена от вятъра. Всеки я предчувства и да вдишва. Тя е и в небето и на пътя.
Коко Габриел Шанел
Всички тези книги са публикувани на Небето.
Алън Гинсбърг
Студ и тишина. Няма нищо по-тихо от снега. Небето крещи, за да го достави, стотици банши, летящи на ръба на виелицата. Но щом снегът покрие земята, тя утихва като сърцето ми.
Лори Халсе Андерсен
Не може да има две слънца на небето и двама владетели на Земята.
Александър Македонски
Когато фойерверкът заблести, никой повече не гледа звездното небе.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Разбираме земята само тогава, когато познаваме небето. Без духовния свят материалният е само разочароваща загадка.
Жозеф Жубер
Какво чувство изпитваш, когато се отдалечаваш с кола от свои хора и ги гледаш как се смаляват в прерията зад теб, докато черните точици, в които са се превърнали, съвсем се стопят? Изпитваш чувство за безкрая на света, издигнал свод над теб, и чувство за раздяла. Но ние едва чакахме да започнем следващата луда авантюра под небето.
Джак Керуак
Ако на небето не е позволено да се смееш, аз не искам да отида там.
Мартин Лутер
Благодаря на небето, че една от малкото грешки, които не съм направил, е да говоря за ненаписаните си книги.
Джон льо Каре
Ако познаваш и врага, и себе си, победата ти ще е безсъмнена. Ако познаваш Небето и Земята, победата ти ще е пълна.
Сун Дзъ
Хората не ходят с ведра за вода на сух кладенец. Никой не би се обръщал към Небето, ако то не отговаряше.
Кирил Московски
Всичкото зло, което хората творят под небето е признание за слабост и безсилие. Само силният решава да прави добро.
Николай Велимирович
Ако не мога да повлияя на небесата, ще събудя силите на ада!
Вергилий
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
24
Следваща