Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Небе" - страница 4
Аз сам съм своето небе, аз сам съм своят ад.
Фридрих Шилер
Ако не можете да бъдете звезда в небето, станете лампа в дома.
Джордж Елиът
Всички богове, всички небеса, всички адове са вътре във вас.
Джоузеф Камбъл
Истината е подобна на небе, а мненията на облаци.
Жозеф Жубер
Исках да стана теолог, но сега виждам, как Бог се е прославил чрез моя труд в астрономията, така както небесата възвестяват славата Божия.
Йохан Кеплер
Звездите изглеждаха като пирони в небето – издърпайте няколко от тях и тъмнината ще падне.
Колъм Маккан
Небето никога не помага на хората, които бездействат.
Сидни Смит
Ти сам прокарваш пътя си и искаш да го следваш и по-нататък. Мога само да моля небето колкото се може по-скоро по някакъв начин да постигнеш поставените си цели.
Хайнрих Маркс
Има бриз на ранната утрин; тъй като слънцето, когато излиза изпод земята, удря влажен въздух, когато той се връща, и докато се изкачва нагоре по небето, той го разстила пред себе си, извличайки ветрове от парата, която беше там преди зората.
Витрувий
Когато погледна към небето между тесните покриви, това ми напомня за теб, този, който е далеч, далеч.
Масаши Кишимото
Лесно е да си религиозен, когато религията е на мода; но това е доказателство за силна вяра и решителност да плуваш срещу поток към небето и да се явиш за Бога, когато никой друг не се явява вместо Него.
Матю Хенри
Поглеждам нагоре към нощното небе и знам, че да, ние сме част от тази Вселена, ние сме в тази Вселена, но може би по-важно от двата факта е, че Вселената е в нас. Когато размишлявам върху този факт, поглеждам нагоре - много хора се чувстват малки, защото са малки и Вселената е голяма, но аз се чувствам голям, защото атомите ми идват от тези звезди.
Нийл Деграс Тайсън
Целият свят е театър, а ние всички сме актьори по неволя. Всесилната съдба разпределя ролите и небесата следят за нашата игра!
Пиер дьо Ронсар
Обичам английските мостове, лондонските омнибуси, телефонните будки, и синьото небе. Но всички ние живеем в жесток свят - трябва да помним това.
Пийт Дохърти
Мисъл без поезия и живот без възвишеност - това е пейзаж без небе: сред него се задушаваш.
Анри-Фредерик Амиел
За мен вие сте звезден прах, разпръснат през нощно небе, завинаги в мечтите ми, но извън моя обсег.
Тереза Медейрос
Чувствата идват и си отиват като облаци във ветровито небе. Съзнателното дишане е моята котва.
Тик Нят Хан
Възкресението на Исус е началото на Божия нов проект не да отмъкне хората от земята на небето, а да колонизира земята с живота на небето. В края на краищата това е темата на Господната молитва.
Н. Т. Райт
[Аргументите за Бог са] като насочване на фенерче към небето, за да видите дали слънцето грее.
Н. Т. Райт
Всичко в природата, растението, листата, тревите трябва да бъдат субекти на безкрайна и плодотворна медитация за художника, облака, плуващ на небето, има вид, и формата му дава радост, помага му да мисли.
Уилям Адолф Бугеро
Навсякъде небето е синьо. Има множество кухни и ястия. Мисля за тях като за езиците и диалектите на храната.
Феран Адриа
За да вярваме в небето, от което се нуждае душата ни, няма нужда да вярваме в ада, който нашият ум отхвърля.
Хосе Марти
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
24
Следваща