Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Небе" - страница 3
Баща ми искаше, когато порасна, да стана бизнесмен, като него. Майка ми искаше, когато порасна, да отида на небето, като нея.
Брайън Молко
Не че тя възрази срещу уединението. Точно обратното. Тя имаше книги, благодаря на Небето, количества книги. Всякакви книги.
Джийн Рис
Колкото по-нагоре лети в небесата могъщият орел, толкова повече почива на земята.
Александър Дюма — баща
Всеки християнин, който върви пред нас от този свят, е изкупен дух, който чака да ни посрещне на небето.
Джонатан Едуардс
Винаги вярвам, че небето е началото на границата.
Ем Си Хамър
Вглеждайки се в небето, просто кажете "Аз не знам, от къде е всичко това" и не съчинявайте небивалици.
Жак Фреско
Дисциплината, въпреки това, е взискателна: всичко, което може да се наблюдава, трябва да се наблюдава, дори и да си спомняме само като скучния фон, от който интригуващите частици изскачат като Венера във вечерното небе. Целта винаги е намирането на нещо ново, надявам се невъобразимо и, още по-добре, невъобразимо досега.
Карл Бари Шарплес
Самото небе е осмият цвят на дъгата, разпространен върху цялото небе за нас през цялото време.
Ким Робинсън
Думите за сърцето са по-надеждни, отколкото небето за очите.
Константин Кинчев
Основната задача на всички църкви е била една и съща: да внушава на бедните младежи, че за тях няма щастие на тази земя, а то им е приготвено на небесата, а също и че каторжният труд за всеки чужди чичко е богоугодно дело.
Максим Горки
Очите, вдигнати към небето, са винаги красиви, каквито и да са те.
Жозеф Жубер
Когато продавате на човека книга, вие не му продавата 300 грама хартия, мастило и лепило - вие му продавате съвършено нов живот. Любов, и дружба, и хумор, и кораби в морето през нощта - небето и земята в една книга, истинска книга.
Кристофър Морли
Само тогава чувстваме красотата на родната реч, когато я чуваме под чуждо небе!
Джордж Бърнард Шоу
Кажи на човека, че на небето има 978 301 246 569 987 звезди, и той ще ти повярва. Но окачи табелка «Боядисано», и той непременно ще провери с пръст.
Джордж Бърнард Шоу
Какво са облаците, освен претекст за небе? Какво е животът, освен бягство от смъртта?
Джеймс Клавел
Няма нищо по-поетично и ужасно от битката на небостъргачите с небесата, които ги покриват.
Федерико Гарсия Лорка
Децата - ето причината, защо небето още не е разрушило света.
Мориц Готлиб Сафир
Защо земя, когато има небе?
Пабло Неруда
Нека да оставим теологията извън религията. Богословието винаги е изпращало най-лошото към небето, най-доброто към ада.
Робърт Ингерсол
Църквата винаги е била готова да замени съкровищата на небето, за пари в брой.
Робърт Ингерсол
На земята може да има само малка свобода, докато хората се кланят на тираните на небето.
Робърт Ингерсол
Западните феминистки идват при нас със своите идеи: жената е като мъжа, трябва да се издигне в небето, да отиде в морето. А отговора е недоумение. Нашите момичета не искат да се качат на трактор, те искат да седят върху възглавница с пух.
Светлана Алексиевич
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
24
Следваща