Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Небе" - страница 2
Извинете ме, докато целувам небето.
Джими Хендрикс
Ограничен от природата, но с безгранични мечти, човекът е паднал Бог, който си спомня небесата.
Алфонс дьо Ламартин
Говоря на Бог, но небето е празно.
Силвия Плат
Светът и каквото и да е това, което наричаме небето, под свода на който са затворени всички неща, ние трябва да си представим, че е божество, вечно, без граници, нито създадено, нито подложено по всяко време на унищожение. Да се запита какво е отвъд него не е грижа на човека; нито човешкият ум може да си изгради предположения относно това.
Плиний Стари
Аз съм интроверт... обичам да бъда себе си, да се разхождам навън, да правя дълга разходка с кучетата ми и да гледам дърветата, цветята, небето.
Одри Хепбърн
Небето винаги покровителства невиноста!
Пиер дьо Бомарше
Нека съществува небето, даже ако моето място е в ада.
Хорхе Луис Борхес
Понякога си мисля, че ние сме дяволи, които щурмуват небесата.
Вернер фон Браун
Аз вярвам в Господ, но не като едно нещо, не като възрастният човек в небето. Аз вярвам, че това, което хората наричат Господ е нещо във всички нас. Вярвам, че това, което Христос, Мохамед и Буда са казали е нещо правилно. Просто преводите са грешни.
Джон Ленън
Тежките сърца, като тежки облаци в небето, се облекчават най-добре с пускането на малко вода.
Кристофър Морли
Чувствената душа е фатален дар на небето. Онзи, който е надарен с него, става играчка на стихиите.
Лион Фойхтвангер
Животът е много бърз; запраща хората от небесата в ада само за секунди.
Паулу Коелю
Ако няма кучета на Небето, когато умра искам да отида там където са те.
Уил Роджърс
Архитектите трябва да са образовани, да владеят молива, да имат наставления по геометрия, да познават много история, да са следвали внимателно философите, да разбират музика, да имат известни познания по медицина, да познават мненията на юристите и да са запознати с астрономията и теорията на небесата.
Витрувий
От предписанието, в случай на хипоетрални постройки, отворени към небето, в чест на Светкавицата на Юпитер, Небето, Слънцето или Луната: защото това са богове, чиито подобия и проявления ние виждаме пред очите си в небето, когато е безоблачно и светло.
Витрувий
Геометрията... е от голяма помощ в архитектурата и по-специално тя ни учи да използваме правилото и пергела, чрез които по-специално придобиваме готовност да правим планове за сгради в техните основи и правилно да прилагаме квадрата, нивото и отвесът. С помощта на оптика... светлината в сградите може да бъде изтеглена от фиксирани части на небето. ...Трудните въпроси, свързани със симетрията, се решават с помощта на геометрични теории и методи.
Витрувий
Ще има... естествено уместно да се използва източно осветление за спални и библиотеки, западно осветление през зимата за бани и зимни апартаменти и северно осветление за картинни галерии и други места, където е необходима постоянна светлина; тъй като тази четвърт от небето не става нито светла, нито тъмна с движението на слънцето, но остава стабилна и неподвижна през целия ден.
Витрувий
Сърцето на човек не се различава от душата на небето и земята. В своята практика дръжте в ума си взаимодействието на небе и земя, вода и огън, Ин и Ян.
Морихей Уешиба
Сигурно е, че това е не само добро, което е направил Всемогъщият, но и че е най-доброто; Той е пресметнал всичките ви стъпки към небето.
Самюел Ръдърфорд
Винаги се виждаше нещо ново в неизменното нощно небе.
Фриц Лейбър
Всяка милосърдна постъпка - това е стъпало от стълбата, водеща към небесата.
Хенри Уорд Бийчър
Спомням си, че преди бях малко вярваща и си играех изцяло с феи. Какво небето може да бъде по-истинско от това да запази духовния свят на детството, закален и балансиран от знания и здрав разум...
Беатрикс Потър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
24
Следваща